Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Potrošačima bez vodomera duplo veći računi

rssBookmark and Share

Leskovac 29.09.2015. JugMedia

Leskovački „Vodovod“ odlučio je da potrošačima koji imaju vodovodnu instalaciju, a nemaju vodomere ubuduće fakturiše 538 umesto dosadašnjih 268 dinara, a sa tim su se složili i gradski većnici.

Potrošačima bez vodomera duplo veći računi

Naime, do sada se ovim potrošačima fakturisalo svega 5 metara kubnih utrošene vode po članu domaćinstva,a od stupanja na snagu ove odluke biće 10.

Kako je objasnila direktorka „Vodovoda“ Kosara Ilić, ustanovljeno je da je potrošnja kod ovih potrošača, njih 138 u Leskovcu i 271 u Vučju, znatno veća nego što su oni to prijavljivali.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović dao je ovom prilikom ličnu potporu „Vodovodu“ i naložio da ubuduće budu još strožiji u naplati.

„Ne može da svi koriste voidu a da je ne plaćaju i prikrivaju realno stanje. Dešavalo se, pogotovo u vučjanskom kraju, da se u letnjim mesecima zalivaju bašte, njive, trošilo se i do 60 kubika mesečno, a ti korisnici prijave da su potrošili samo 10 kubika vode. To je bezobrazluk i na dalje neće moći tako“ kazao je gradonačelnik.

Potrošači koji nemaju ugrađene vodomere, pored ovih 537 dinara plaćaće još dodatnih 107 za upotrebu kanalizacije, usvojeno je na današnjem Gradskom veću.

Direktorka „Vodovoda“ apelovala je ovim potrošačima da se do 1. oktobra jave nadležnim organima u ovom  javnom komunalnom preduzeću radi zgradnje vodomera kako bi izbegli ovo nepopularno poskupljenje.

 

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   vodomer   računi   Vodovod JKP   Kosara Ilić
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima