Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pre republičkog parlamenta: GO Palilula usvojila Strategiju unapređenja rodne ravnopravnosti

rssBookmark and Share

14.09.2017. D.Vidojković, Južna Srbija Info

Na danas održanoj sednici, niška GO Palilula usvojila Strategiju unapređenja rodne ravnopravnosti kao prva opština južno od Beograda.

Foto: D,Vidojković
Foto: D,Vidojković

Odbornici Gradske opštine Palilula, na devetoj sednici Skupštine, koja je održana 14.septembra u prostorijama Niškog kulturnog centra, razmatrali su više dokumenate od značaja za dalji rad opštine. Nakon usvajanja zapisnika sa 8.sednice Skupštine jednoglasno je usvojen izveštaj o radu predsednika Gradske opštine Palilula Aleksandra Ždraleta i izveštaj o radu Veća opštine Palilula za period od 20.07.2016. do 20.07.2017. godine. Dato je i prethodno mišljenje na predlog Programa o izmenama i dopunama Programa uređivanja građevinskog zemljišta i izgradnje sa finansijskim planom za 2017.godinu. Posle javne rasprave koja je održana nekoloiko dana pre sednice Skupštine, doneta je Odluka o usvajanju Strategije i lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja žena i unapređenja rodne ravnopravnosti 2017-2021.godine. Usvajanjem ovog dokumenta Gradska opština Palilula je prva opština južno od Beograda koja na ovaj način daje doprinos unapređenju položaja žena i promovisanju principa rodne ravnopravnosti i uvođenju rodnog budžetiranja u svoj budžet, istakla je Adriana Anastasov, članica radnog tima i predsednica Skupštine opštine Palilula. Po rečima predsednika opštine Palilula, Aleksandra Ždraleta, stepen jednakosti i rodne ravnopravnosti u nekoj zajednici oslikava stepen njenog razvoja. Uvođenje ovih principa omogućavamo efikasno korišćenje svih kapaciteta društva, kao i adekvatno partnerstvo institucija, privatnog sektora i civilnog društva. Osnaživanje žena i rodna ravnopravnost su temeljne vrednosti na kojima počiva sistem ljudskih prava, ali i imperativ ekonomskog i socijalnog razvoja svakog društva. Sednica je završena davanjem odgovora na odbornička pitanja i inicijative.

Foto: D.Vidojković

Komentara: 0


#   Palilula GO   strategija   Izveštaj o radu   rodna ravnopravnost   Adriana Anastasov   gradske opštine   Gradska opština   Aleksandar Ždrale
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}