Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prekršajne prijave volonterima zbog letaka

rssBookmark and Share

Leskovac 05.02.2014. Novosti

Volonterima narodnog parlamenta zabranjeno da dele obaveštenje o besplatnoj pravnoj pomoći ispred ulaza u filijalu fonda PIO.

Prekršajne prijave volonterima zbog letaka

Direktorka leskovačke filijale Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih Marina Manojlović u utorak je po drugi put pokušala da sa ulaza u ovu instituciju skloni aktiviste Udruženja „Narodni parlament“. Oni su građanima delili letke sa informacijom da u ovoj organizaciji mogu da potraže besplatnu pravnu pomoć ako smatraju da neka od institucija ugrožava njihova prava.

- Volonteri su bili uplašeni kada je direktorka u pratnji obezbeđenja počela da viče. Pokušala sam kasnije da stupim u kontakt sa njom, ali ona nije bila spremna da čuje da stojimo na javnoj površini i da imamo pravo da promovišemo besplatnu pravnu pomoć - kazala je Ana Pecarski koordinatorka za volontere Narodnog parlamenta.

Direktorka filijale Fonda PIO kao razloge za svoj postupak navodi to što su volonteri stajali baš ispred jedinog ulaza u ovu instituciju i to na površini koja joj katastarski pripada.

- Na taj način oni su ometali rad zaposlenima i sve osiguranike i korisnike koji su pošli u našu zgradu da predaju zahtev ili da dobiju potvrdu za neko pravo koje koriste. Oni to mogu da čine na trotoarima i javnim površinama, ali ne i ispred našeg ulaza - istakla je Manojlović.

U „Narodnom parlamentu“ kažu da su protiv direktorke podneli prekršajnu prijavu, a upućena je i žalba direktoru Fonda PIO. Sa druge strane direktorka je uzvratila prijavom zbog ometanja zaposlenih.

 

DRUŠTVENI PROBLEMI

INFORMACIJE koje dobije od građana „Narodni parlament“ koristi da sagleda suštinu različitih društvenih problema.

- Na osnovu iskustava predlagali smo izmene pojedinih zakona i drugih propisa a u mnogim državnim institucijama smo imali razumevanje za inicijative koje smo pokretali - objašnjavaju u ovoj organizaciji čiji projekat „Ispravimo krive drine“ finansira švedski centar „Ulof Palme“.

Komentara: 0


#   Leskovac   volonteri   PIO fond   Marina Manojlović   Narodni parlament
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima