Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Protesti U "TIGRU": Sindikati traže smenu celog rukovodstva

rssBookmark and Share

02.02.2013. Izvor: Telegraf

Zaposleni u kompaniji "Tigar" AD, čija je okosnica fabrika obuće nisu primili dve poslednje zarade, ali nemaju ni overene zdravstvane knjižice. Ukoliko se njihovi zahtevi ne ispune, najavljuju generalni štrajk.

Protesti U
Samostalni sindikat AD “Tigar” u Pirotu, na čijem je čelu Slobodan Petrović, zatražio je neopozivu ostavku Jelene Petković, direktorke kompanije i kompletnog rukovodstva firme.

Ovakva odluka doneta je nakon jučerašnje sednice na kojoj su prisustvovali i Ljubiša Nestorović, predsednik Odbora hemija i nemetali u Republičkom sinsikatu, i Rodoljub Ćirić, predsednik Opštisnkog veća Saveza samostalnih sindikata u Pirotu.

Zaposleni u kompaniji “Tigar” AD, čija je okosnica fabrika obuće, nisu primili dve poslednje zarade, ali nemaju ni overene zdravstvane knjižice. Ukoliko se njihovi zahtevi ne ispune, organizivaće generalni štrajk.

- Zbog izuzetno loše finansijske situacije u kompaniji, praktično nikad gore, zahtevamo smenu postojećeg i izbor novih organa upravljanja kompanije. Imamo obećanje da će Ministarstvo finansija i Vlada Srbije pomoći kako bi se “Tigar” finansijski konsolidovao. Dobili smo obećanje da će se Vlada pobrinuti da obezbedi 100 miliona dinara pomoći kako bi se radnicima isplatila bar novembarska zarada – kaže Petrović.

Ukoliko se do kraja februara naš zahtev ne ispuni fabrika će stupiti u generalni štrajk do ispunjenja zahteva.

- Kompanija “Tigar” ima ogromnu perspektivu, ima odlične kadrove, odličan proizvodni program, tako da se nadamo da će država, koja je i vlasnik 35 posto akcija “Tigra” AD da pomogne konsolidaciju zajedno sa novim rukovodstvom kompanije – ističe  Petrović.

Kompaniju “Tigar” AD danas je posetitio i ministar finansija Mlađan Dinkić, kako bi se upoznao sa problemima u kojima se ova fabrika nalazi i pomogao u iznalaženju najbržeg rešenja za izlazak iz krize.

Aktuelno rukovodstvo fabrike, čiju smenu traži sindikat, oglasilo se naglasivši da je upoznato sa zahtevima sindikata i da ih najozbiljnije razmatra.

- Neki od socijalnih zahteva su već u fazi realizacije o čemu će biti obavešteni radnici i sindikati – kaže direktor Centra za komunikacije “Tigra” AD Srđan Stojanović.

Kompanija “Tigar” AD bavi se prozvodnjom gumene obuće koja je hit u Evropi poslednjih godina, ali je zbog lošeg poslovanja dovedena u nezavidan položaj.

Komentara: 0


#   sindikat   Mlađan Dinkić   Ministarstvo finansija   protest   Slobodan Petrović   samostalni sindikat
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima