Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Renovirani kabineti u Srednjoj poljoprivrednoj školi

rssBookmark and Share

Prokuplje 06.12.2013. Autor: Kurir

Predsednik Opštine Prokuplje dr Ljubiša Đurković svečano je danas otvorio renovirane kabinete u kome će učiti đaci veterinarskog smera i poljoprivredne struke - pčelarstvo u Srednje poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ u Prokuplju.

Renovirani kabineti u Srednjoj poljoprivrednoj školi

Za renoviranje prostora i opremanje kabinata izdvojeno 1, 2 miliona dinara, od kojih je lokalna samouprava obezbedila 750. 000 dinara.

- Lokalna samouprava se trudi da u skladu sa svojim mogućnostima poboljša uslove u svim školama i da deci omogući bolje uslove za rad i učenje – rekao je Đurković na otvaranju i najavio otvaranje kabineta za smer poljoprivredne Direktor škole Zoran Đorđević kaže da je škola opremanjem novog kabinet poboljšala kvalitet obrazovanja svojih đaka.

– Zahvaljujući sredstvima iz budžeta, opremili smo kabinete koji su nedostajli školi. Prostorija koju smo adaptirali bila je u zapuštenom stanju a vrlo brzo nas očekuje opremanje još jednog kabineta za poljoprivrednu struku – rekao je direktor Đorđević i naglasio da su pomenute investicije planirane nastavnim planom za ovu godinu a deo su napora lokalne samouprave da poboljša uslove obrazovanja učenika.

U ovoj školi u toku su radovi na zameni stolarije i izrade nove fasade. Projekat koji će obezbediti energetsku efikasnost u školi vredan je osam miliona dinara a finansira se iz Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Opština Prokuplje će u projektu učestvovati sa 10 odsto sredstava. Srednju poljoprivrednu školu „Radoš Jovanović Selja“ pohađa oko 500 učenika na trogodišnjim i četvorogodišnjim smerovima poljoprivrene struke. Ova škola je jedna od najboljih i najtraženihjih škola ove vrste u Srbiji. Sagrađena je davne 1926. godine i do sada nije bilo značajnijih investicija na njenom uređenju.

Komentara: 0


#   Prokuplje   investicije   lokalna samouprava   Zoran Đorđević   Opština Prokuplje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima