Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ruski pogled na Vučićevu inauguraciju

Bookmark and Share

26.06.2017. Katarina Lane, Ruska reč

23. juna u Palati Srbije održana je inauguracija izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
O trosatnim svečanostima piše dopisnica „Ruske reči“ Katarina Lane.

Ruski pogled na Vučićevu inauguraciju

Palata Srbije je brujala kao pčelinja košnica. Staklenim stepenicama su se polako slivali potoci gostiju iz različitih država sveta. Oko pet hiljada političara i društvenih delatnika sa Balkana, iz Azije, Skandinavije, Afrike, Amerike i Rusije, bukvalno sa svih krajeva sveta, došlo je da čestita izabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću stupanje na dužnost.

Vučić i njegova supruga Tamara, lepa kao filmska glumica, pozdravljali su goste. Tamara Vučić se pojavila pred publiku prvi put posle nedavnog porođaja.

Tamara imala ništa od nakita sem venčanog prstena, ali, dobila ga je na poklon od druge dame – hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović. „Jutarnji list“ je pisao da je „Kolinda svojom pojavom ukrala šou Aleksandru Vučiću“.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je ostala verna svom skromnom stilu odevanja i odsustvu šminke.

Iz Rusije je na prijem doputovala delegacija u čijem su sastavu bila značajna lica ruske politike. Sergej Železnjak, zamenik sekretara Generalnog saveta „Jedinstvene Rusije“, Petar Tolstoj, rukovodilac delegacije Rusije u OEBS-u, Viktor Kolbanovski, politikolog i direktor Balkanskog centra za međunarodnu saradnju.

Dmitrij Rogozin, vicepremijer Ruske Federacije se srdačno pozdravio sa Aleksandrom Vučićem i bio jedan od malobrojnih džentlmena večeri koji je poljubio ruku prvoj dami Srbije.

Na prijem su bili pozvani i poznati sportisti, muzičari, glumci.

Služena su srpska vina, rakija, gibanica, pite i jela od mesa. Goste su zabavljali srpski narodni plesni ansambli i duvački orkestar.

Posebno je dirljivo zvučala himna Srbije u izvođenju dečijeg hora. Veče je bilo zaista toplo, atmosfera srdačna. Čak se i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić toliko opustio da je otpevao italijansku ariju.

Gosti nisu otišli bez poklona. Svako je dobio knjigu o srpskoj arheologiji i pakovanje tradicionalnih vanilica, piše Katarina Lane za Rusku reč, a detaljnije možete pročitati na sledećem linku:

https://ruskarec.ru/politics/2017/06/26/ruski-pogled-na-vuchitshevu-inauguraciju_789900

 

video...

Komentara: 0


#   Ivica Dačić   Aleksandar Vučić   Ana Brnabić   Rusija   inauguracija   Dmitrij Rogozin   Tamara Vučić
@DacicIvica @avucic @anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]