Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Simfonijski orkestar Niša dobija novu opremu i priprema spektakularne nastupe

rssBookmark and Share

Niš 22.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Uzbudljive vesti stižu iz niškog muzičkog sveta, jer Simfonijski orkestar Niša ulazi u novu eru sa svežom opremom i spektakularnim programom događaja.

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Po prvi put u istoriji orkestra, muzičari su dobili nove instrumente, zahvaljujući odobrenju od strane Skupštine grada Niša i sredstvima od 15 miliona dinara. Direktorka Simfonijskog orkestra Niš, Tatjana Veličković Minčić, ističe da je ova nabavka donela kompletnu opremu gudačkih instrumenata, uz dodatak neophodnih duvačkih instrumenata, što će omogućiti besprekorne izvedbe u budućnosti.

Među brojnim događajima koji obećavaju nezaboravne muzičke trenutke, ističe se izvođenje opere "Kavalerija rustikana" Pjetra Masanjija, zakazana za 11. i 13. juna u Narodnom pozorištu Niša. Ova opera će biti deo programa proslave gradske slave, Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Dodatno, Simfonijski orkestar će održati mini koncert na arheološkom nalazištu "Medijana", pod dirigentskom palicom Zorana Stanisavljevića, uz izuzetne solo nastupe Aleksandre Ristić, Marka Milisavljevića i Kristine Đorđević.

Svetski dan muzike, 21. juna, obeležiće spektakl na Letnjoj pozornici, gde će Simfonijski orkestar zajedno sa beogradskim "Big bendom" i džez muzičarem Stjepkom Gutom prirediti nezaboravno muzičko iskustvo za sve ljubitelje umetnosti.

Ove najave obećavaju uzbuđenje i zadovoljstvo za ljubitelje klasične i moderne muzike širom Niša i šire. Simfonijski orkestar Niša stoji pred uzletom u novu eru muzičke izvrsnosti i kulturnog bogatstva.


#   Niš   Simfonijski orkestar
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima