Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skandal u Nišu: Maloletnice se prostituišu za 500 dinara koje troše po kafićima

rssBookmark and Share

08.06.2015. Srbija Danas

Pojedine učenice niških srednjih škola od 15 do 17 godina, iz siromašnih porodica, vrbuju stariji muškarci koji im za seks plaćaju 500 dinara.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Maloletnice kod tih muškaraca, koji su od njih najčešće stariji decenijama dolaze svakodnevno i za seksualne usluge dobiju novac. Tih 500 dinara potroše na izlaske u kafiće, dopune za mobilni, cigarete, doručak...

Borivoje (60) biznismen iz Niša rekao je za ''Blic'' da se godinu i po dana, kako kaže ''viđa'' sa 17-godišnjom devojčicom iz Niša.

On tvrdi da maloletnica to sama želi, da je nije primoravao i čak da je ona njega našla.

''Moram da joj dam neki novac da bi imala kao i njene drugarice. Obično joj dnevno dam 500 dinara koje ona troši da izađe na piće, dopuni mobilni, kupi šta joj treba. Živi u selu kod Niša, pa joj je zgodno da svraća u moj stan u centru. Kod mene ubija vreme kad gubi časove. Igra se na računaru, sluša muziku, poziva drugarice da piju kafu'', tvrdi Borivoje.

Kaže da poznaje najmanje tridesetak devojaka koje ''dosta piju, neretko koriste lake droge, ne znaju šta će sa sobom, ne mogu da nađu posao i druže se sa starijim muškarcima''.

A.A. kojoj Borivoje svakodnevno plaća za seks kaže da joj je sa njim dobro.

''On me čuva. Ja sam odlučila da ću prostitucijom da zarađujem. A što sam sada jeftina, šta da radim kriza je velika'', kaže ona.

Posledica siromaštva

Neuropsihijatar na Klinici za zaštitu mentalnog zdravlja u Nišu dr Dragana Krasić kaže da je lečila samo jednu devojku koja je prodavala telo, ali da ima još devojaka koje zarađuju na taj način.

''To je posledica ekonomskog siromaštva porodica, emotivne nestabilnosti, urušavanja moralnih normi... Ipak, ne prodaju telo sve devojke koje nemaju novac. Sklop ličnosti je važan, a kakav će ko biti zavisi i od bioloških, socijalnih i kulturoloških faktora. Često znatiželja može da bude uzrok nekom ponašanju'', objašnjava ona.

Komentara: 0


#   seks   škole   prostitucija   učenici   skandal   neuropsihijatar   standard   mamoletnica   Dragana Krasić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima