Južna Srbija Info

SRAMOTA NA RTV VRANjE: Za vreme dana žalosti gruvali narodnjake

rssBookmark and Share

Vranje 08.06.2014. Kurir

Za vreme dana žalosti od 21. do 23. maja, koje je proglasila Vlada zbog stradalih u poplavama, regionalna Radio-televizija Vranje je puštala narodnjake na svom programu!

SRAMOTA NA RTV VRANjE: Za vreme dana žalosti gruvali narodnjake

- Dok su sve televizije emitovale program isključivo posvećen poplavama, Radio-televizija Vranje je bez pardona puštala muziku. Bilo je oko 12 sati uveče kad sam pustila TV Vranje na kojoj su gruvali narodnjaci, i to bez pardona! Ne može niko da mi kaže da nisu puštali muziku, kad sam se svojim očima uverila u to - priča Vranjanka Vanja K.

Direktor RRT Vranje Zoran Veličković nije bio raspoložen za razgovor na ovu temu.

- U romingu sam, hajde da vas zamolim da me pozovete posle podne - na naše insistiranje da ipak da komentar, negirao je da je televizija emitovala muzički program.

- Nismo puštali narodnjake. Kažem vam da sam u romingu ne mogu sad da razgovaram - odbrusio je Veličković.

Za razliku od direktora, Ljubica Zdravković Džonov, v. d. glavnog urednika, rekla je da se muzika emitovala zbog tehničke greške.

- Jaoj, nemojte, molim vas! To nije istina! Bila je greška, mi imamo pritužbe i u RRA, ali je ustanovljeno da je došlo do tehničke greške. I to se desilo iza ponoći oko jedan uveče, i to samo jednog dana, a ne sva tri dana žalosti. Zbog toga je naš realizator programa suspendovan i disciplinski postupak i dalje traje - kaže Zdravkovićeva.

 

RRA: STIGLA NAM JE PRIJAVA, ISPITAĆEMO

Izvršni direktor Republičke radiodifuzne agencije Dragan Lukić potvrdio je da je stigla prijava protiv TV Vranje i da će se utvrditi ima li nepravilnosti.

- Podneta je prijava, tačnije 26. maja stigla je predstavka na program TV Vranje i prosleđena je emiteru koji ima 15 dana rok za odgovor i dostavljanje snimaka. Videćemo o čemu je reč i ako se utvrdi nepravilnost, sprovešće se odgovarajući postupak - kaže Lukić.

Komentara: 0


#   Vranje   RRA   muzika   poplava 2014   dan žalosti   RTV Vranje   Zoran Veličković   disciplinski postupak
@


 


[ Dodaj komentar ]