Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Summer in Toponica

rssBookmark and Share

11.07.2012.

Grupa Kobra, u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije u okviru Volonterskog servisa Srbije, organizovala je prvi međunarodni radni kamp u Donjoj Toponici. Kamp je počeo 2. i trajaće do 13.jula 2012. godine.

Summer in Toponica

Volonteri iz Španije, Rusije, Francuske, Češke Republike i Grčke, a uz pomoć volontera Grupe Kobra, radili su na uređivanju seoskih parcela (parkovi, igralište, Dom kulture,...) i pripremanju kulturnih programa kojima su predstavljali zemlje iz kojih dolaze.

Ova organizacija poziva zainteresovane na završnu manifestaciju povodom uspešno realizovanog kampa, u četvrtak, 12. juna 2012. godine u 20č ispred Doma kulture u Donjoj Toponici.

Volonterski kamp u Donjoj Toponici je jedan u nizu od 13 kampova koji se organizuju ove godine u Srbiji, a oni čine samo deo od preko 2500 kampova u celom svetu koji se održavaju svake godine sa ciljem približavanja drugih kultura i naroda lokalnim zajednicama, unošenjem promena u lokalnu zajednicu i postavljanje primera radom od javnog interesa.

Pored međunarodnih volontera koji dolaze u Srbiju, preko 600 volontera iz Srbije godišnje se odluči da volontira na kampovima u inostranstvu posredstvom Mladih istraživača Srbije.

Učesnici iz različitih zemalja radom na kampovima daju svoj doprinos pre svega lokalnim zajednicama a podstiče mobilnost mladih i njihovo aktivno učešće kroz volonterski rad.

Jedan od glavnih ciljeva radnog kampa je stvaranje kontakata između učesnika iz inostranstva i lokalnog stanovništva, čime se doprinosi boljem razumevanju naroda i kultura, prijateljstvu i miru. Volonteri su tako i učesnici u svakodnevnom životu, a ne turisti. Time dobijaju potpuno drugačiju sliku zemlje u kojoj borave, posmatranu iz ugla samih stanovnika, i u mogućnosti su da bolje upoznaju njihovu kulturu i običaje.

Komentara: 0


#   volonteri   Kobra (org)   Dom kulture
@GrupaKobra @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}