Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Trojka iz bloka: Još jedna pobeda u Nišu!

rssBookmark and Share

Medijana gradska opština 11.06.2015. Trojka iz bloka

Drugi put za redom, Nišlije su pokazale šta znači uspešna "Trojka iz bloka"!

Trojka iz bloka: Još jedna pobeda u Nišu!

Pomoć sugrađanima u nevolji dali su svojom dobrom voljom, svojom divnom energijom i snagom jedinstva, i sjajnim turnirom na kom je čak 136 šutera ubacivalo trojke i na kom je skupljeno 50.250 dinara! Očekuju se i uplate gradske opštine Medijana i Saveza samostalnih sindikata grada Niša u ukupnom iznosu od 30.000 dinara, što znači da su Nišlije ove godine skupile 80.250 dinara kojom će pomoći izgradnju i opremanje kupatila sedmočlanoj porodici Gocić iz mesta Gornji Matejevac kod Niša.

Humanitarna organizacija ,,Srbi za Srbe” i Studentsko-učeničko udruženje ,,ORNAS” sa svojim ponosnim sponzorima i donatorima i tehničkim sponzorima sportsko-humanitarne manifestacije ,,Trojka iz bloka” čestitaju Nišlijama koji su svi zajedno sa Gocićima odneli najveću pobedu – pokazali snagu ljubavi i jedinstva.

Trojka iz bloka

Na terenima OŠ ,,Sveti Sava” u Nišu , u 18 časova bilo je puno nasmejanih ljudi, u divnom predvečerju, a onda se začula himna Republike Srbije ,,Bože pravde” koju je pevao Todor Kitanović, učenik OŠ ,,Duško Radović” iz Niša, i manifestacija je svečano otvorena. Nastavili su najmlađi da ulepšavaju dan svima – dečiji hor ,,Čarolija” iz Niša otpevao je prisutnima pesme ,,Bavite se sportom ” autora Saše Božovića i Leontine Vukomanović i pesmu legende srpske muzike Zdravka Čolića – ,,Glavo luda”. Nakon divnog početka, prisutnima su se obratili predstavnici Humanitarne organizacije ,,Srbi za Srbe” i humanitarno-sportskog projekta ,,Trojka iz bloka” Mladen Matijašević i Miloš Simović, a nakon njih i potpredsenik Sportskog saveza grada Niša Predrag Pržić i gradski većnik za sport Milan Nešić, koji su potom šutevima otvorili takmičenje. Televizijske ekipe Kopernikus Niš i Niške televizije bile su na terenu i okom kamere poslale divnu sliku iz Niša u svet, a Sportski savez grada Niša obezbedio je dron-kameru, pa će turnir u Nišu ostati zabeležen i neverovatnim snimkom sa neba.

Trojka iz bloka

Od 136 šutera, najuspešniji je bio Dušan Projović, koji je odneo kući pehar "Trojka iz bloka" i zlatnu medalju. Drugo mesto i srebro osvojio je Miloš Miljković, a treće mesto i bronzanu medalju podelili su Marko Stefanović i Uroš Pešić. Prilikom finalne serije došlo je do nenamernog previda prilikom brojanja postignutih trojki Uroša Pešića, kome je zabeležena jedna trojka manje, ali je ova nepravda ispravljena i još jednom se izvinjavamo mladom Urošu, kome će bronzana medalja biti poslati u najskorijem roku. Niška ,,Trojka” ove godine ima četiri pobednika, sedam nagrađenih članova porodice Gocić, i mnogo medalja za humanost svima koji su došli i na svoj način podržali turnir! Posebno hvala članovima FK ,,Red Star” iz Niša, koji su i prošle i ove godine ekipno došli na turnir, i hvala članovima Instituta za Nauku i Umetnost koji su došli iz Beograda i podržali projekat ,,Trojka iz Bloka”. Na ovom turniru podršku su pružili i uvaženi sponzor manifestacije – lanac brze hrane ,,Agi pasta away”, kao i Sportski savez grada Niša.

Trojka iz bloka

Druga ,,Trojka” u Nišu ostaće zapamćena i po nastupima najpopularnijih repera grada Niša – Furia Đunte,Demonia, i Malog Mireta. Ovi talentovani momci pokazali su svoju veštinu sa mikrofonom, i stali u red ponosnih muzičara koji svojim stihovima i muzikom podržavaju i u najboljem svetlu predstavljaju ,,Trojku iz bloka”. Za miksetom je tokom celog turnira bio zvanični DJ ,,Trojke iz bloka”, i član poznatog beogradskog hip hop sastava THC la familija – DJ Sale L, koji uvek prepozna i oseti atmosferu na turniru i odgovori sjajnom muzikom. Zabava, sport, humanost – još jedna pobeda u Nišu!

Budite i Vi deo "Trojke iz bloka"!

Komentara: 0


#   Medijana gradska opština   humanost   Sveti Sava   Gornji Matejevac   Gradski većnik   bronzana medalja   Sportski savez   Srbi za Srbe org.   Dušan Projović   Miloš Miljković   gradske opštine   hip hop
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima