Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Pirotu venčanje kao iz "Zone Zamfirove"

rssBookmark and Share

Pirot 02.01.2015. Tanjug, Južna Srbija Info

Piroćanac Srđan Tošić venčao se sa Ivanjčankom Slavicom Pavlović po starim običajima u narodnoj nošnji koja se nosila u pirotskoj varoši tokom 19. veka pa su tokom fotografisanja u Muzeju Ponišavlja na kratko oživeli scene iz Zone Zamfirove i mnogih drugih filmskih ostvarenja koja su se snimala u ovom jedinstvenom ambijentu.

U Pirotu venčanje kao iz "Zone Zamfirove"

Kako je Tanjugu kazao mladoženja Tošić, sa Slavicom su se upoznali na Staroj planini, s obzirom da su oboje strastveni planinari.

"Upoznali smo se pre par godina na jednom planinarenju kada su na Staroj planini boravili planinari iz Ivanjice. Zbog toga, kako bi se simbolično odužili planini koja nas je spojila, planiramo da na proleće upravo na Staroj planini, u nekom od mnogobrojnih manastira, obavimo i crkveno venčanje", kaže Tošić i dodaje da je na ideju da se venčaju u staroj narodnoj nošcnji došla supruga Slavica.

Ivanjčanka Slavica Pavlović, sada već Tošić kaže da je oduševljena Starom planinom, ali i samim gradom.

"Ljudi su ovde predivni, za kratko vreme stekla sam puno prijatelja i zaista sam presrećna", kaže Slavica.

U ambijentu Muzeja Ponišavlja, koji se nalazi u kući Malog Riste, jednom od najbolje očuvanih primera arhitekture s kraja 18. i početka 19. veka, snimani su brojni filmovi, a jedan od najpoznatijih je Zona Zamfirova. Ovde je snimana i "Ivkova slava" i mnoga druga značajna ostvarenja domaće kinematografije.

Komentara: 0


#   Pirot   venčanje   Muzej Ponišavlja   Zona Zamfirova   Srđan Tošić   Slavica Pavlović
@


 


[ Dodaj komentar ]