Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U požaru u Elektronskoj industriji izgorelo sedam firmi - 1.500 radnika ostalo bez posla (FOTO)

rssBookmark and Share

Niš 01.12.2023. Južna Srbija Info

Požar koji je zahvatio sedam firmi u krugu nekadašnje Elektronske industrije ugašen je srećom bez povređenih i stradalih vatrogasaca i zaposlenih, ali je pričinjena ogromna materijalna šteta, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa Nenadom Stankovićem, gradskim većnikom resorno zaduženim za vanredne situacije i predstavnicima Privredne komore Niš obišla oštećene firme.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Prema njenim rečima Grad će pomoći u okvirima svojih ovlašćenja da oštećene firme nastave sa radom.

Gradonačelnica je kazala da će stradale firme biti oslobođene od plaćanja vode koja je utrošena za gašenje požara. Predlog  privrednika je da ih Grad oslobodi i šestomesečnog plaćanja poreza, ali je gradonačelnica istakla da će Grad o tome odlučivati sa lokalnom poreskom administracijom i sa Gradskim većem.  Gradska javno – komunalna preduzeća pomoći će i oko rasčišćavanja zgarišta kada se završi istraga.

Ono što je najviše brine je pitanje ko je bio osiguran i šta će i gde da radi 1.500 radnika koji su ostali bez posla.

Požar u pogonu Elektronske industrije izbio je u nedelju oko 5.30 časova i tokom dva dana koliko je vatrena stihija buktala izgorelo je više od 3.000 kvadrata poslovnog, proizvodnog i magacinskog prostora.


#   Niš   požar   Dragana Sotirovski   EI Niš   Elektronska industrija   magacin
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima