Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Upoznajmo svoje nasleđe - predavanje u OŠ "Miroslav Antić"

rssBookmark and Share

Niš 23.04.2018. Mladen Jovanović

Osnovna škola „Miroslav Antić“ iz Niša je, zajedno sa EU info kutkom Grada Niša, organizovala u prostorijama svoje škole predavanje o kulturno istorijskom nasleđu Grada Niša.

Upoznajmo svoje nasleđe - predavanje u OŠ "Miroslav Antić"

Predavanje o istorijskom značaju Bubnja je držala dr Aleksandra Mirić, arhitekta i konzervator u trajanju od jednog školskog časa. Predavanje se organizuje u okviru projekta „Upoznajmo svoje nasleđe da bismo ga više cenili“ koji EU info kutak Niš i Delegacije EU u Srbiji realizuju u sklopu obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa. Pažnju učenika sve vreme je držala priča o istorijskom značaju Bubnja, na koju su se nadovaezala i predavnja profesora predavača istorije u školi, Aleksandre Živić Mišić, Vesne Mitić i Marjana Mihajlovića.

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost” obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

Na kraju valja napomenuti da je ovo treći u nizu mini projekat koji realizuju OŠ „Miroslav Antić“ i EU info kutak Grada Niša.

Komentara: 0


#   Niš   Miroslav Antić OŠ   EU Info Kutak Niš   Mladen Jovanović   kulturno nasleđe   Aleksandra Mirić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima