Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Užas: Pedofili mogu u autobus, ali ne i kućni ljubimci

rssBookmark and Share

28.04.2014. JužnaSrbija.Info

Svuda u svetu je uobičajeno videti vlasnike kako sa svojim ljubimcima putuju međugradskim vozovima i autobusima, kao i gradskim prevozom. I pored zakona i gradskih odluka o prevozu životinja, to u Srbiji nije slučaj.

Užas: Pedofili mogu u autobus, ali ne i kućni ljubimci

Odluka da li ćete sa ljubimcem ući u autobus ili voz uvek na kraju zavisi od bahatih vozača.

Prema rečima naših sagovornika, poznavalaca zakona, da biste putovali autobusom, vašeg psa visine do 30 centimetara morate držati u krilu, a veći moraju sedeti pored nogu na kratkom povotcu. Morate mu staviti korpu i kupiti kartu. Mačke morate držati u transporteru, i obavezno ponesite zdravstvenu knjižicu gde imate uverenje da je uredno vakcinisana.

- Praksa nije ista kod svih autobuskih prevoznika, ali i kod svakog vozača posebno. Od njegove volje i razumevanja zavisi da li ćete ući u autobus sa ljubimcem ili ne, ili će se životinja voziti u prtljažniku, na šta vlasnici uglavno ne pristaju, kažu na autbuskoj stanici ''Niš Ekspres'' u Nišu.

I dok se pedofili sasvim slbodno i bez ikakvih problema prevoze autobusima, zlostavljajući pritom seksualno našu decu u Lastinim autobusima, kako i na sajtu piše, ne prevoze pse ili druge životinje.

- Skrećemo Vam pažnju da ne prevozimo pse ili druge životinje (uključujući i pse vodiče ili pse za osobe sa oštećenim sluhom koji su u pratnji slepih ili gluvih osoba), kažu u ''Lasti''.

To, prema rečima našeg sagovornika, nikako nije po zakonu, a dodatan je problem što prevoznici zakon o prevozu kućnih ljubimaca uopšte i ne poznaju.

PR ''Laste'' Ana Petrović kazala je za našu medijsku kuću da se prevoz životinja vrši u skladu sa drumskim saobraćajem, koga se kako ističe ''Lasta'' strogo predržava.

Ona je istakla takođe da niko sem nje i generalnog direktora nema pravo da daje bilo kakve izjave za medije.

 

Komentara: 0


#   autobus   Niš ekspres     Lasta AD Beograd   mačka   Kućni ljubimci   osobe sa oštećenim sluhom
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima