Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veliki gest fudbalera Andrije Živkovića: 30 hiljada evra za lečenje sportskog novinara Ace Nikolića

rssBookmark and Share

Niš 11.07.2018. Južna Srbija Info

Andrija Živković, niški fudbaler i reprezentativac Srbije, doniraće 30.000 evra za lečenje mladog sportskog novinara Aleksandra Nikolića, koji je oboleo od leukemije.

Veliki gest fudbalera Andrije Živkovića: 30 hiljada evra za lečenje sportskog novinara Ace Nikolića

Tu vest je za portal Sport juga potvrdio Aleksandrov brat Stefan Nikolić.

Andrija Živković fudbaler Benfike i srpske reprezentacije, tako je još jednom potvrdio da ima veliko srce i pokazao svoju humanost.

Aleksandar je rođen 5.9.1991. godine. Živi u Nišu i apsolvent je novinarstva na Filozofskom fakultetu. Bavi se sportskim novinarstvom, a najviše prati košarku i fudbal. U proteklih nekoliko godina radio je i pisao za nekoliko sportskih portala.

Sredinom aprila 2018. godine počeo je da primećuje prve simptome bolesti - blagu temperaturu, umor i bledilo. Kako su u pitanju bili jako nespecifični simptomi, u početku im nije pridavao previše značaja. Nakon par nedelja odlučio je da uradi analizu krvi, posle čega ga je lekar opšte prakse uputio na Kliniku za hematologiju. Nakon dodatnih testova i analiza, postavljena je dijagnoza - akutna mijeloidna leukemija koja brzo i agresivno napada organizam.

Bilo je potrebno odmah reagovati i krenuti u borbu, tako da je ubrzo otpočeo prvi ciklus hemioterapije. Trenutno je u fazi oporavka i pripreme za drugi ciklus u Kliničkom centru Niš. Procene doktora su da će morati da prođe kroz bar tri ciklusa.

Najveću šansu za oporavak od ove opake bolesti pruža transplatacija matičnih ćelija. Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć. Sa tim ciljem porodica i prijatelji žele da pokrenu akciju prikupljanja sredstava za lečenje i tako pruže Aleksandru šansu za izlečenje i povratak normalnom načinu života.

Pomozimo Aleksandru! Upišimo 499 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Komentara: 0


#   Niš   fudbal   donacija   lečenje   Stefan Nikolić   novinari   leukemija   Andrija Živković   Aleksandar Nikolić   Budi human organizacija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima