Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vladičin Han: Porodica sa desetoro dece (VIDEO)

rssBookmark and Share

Vladičin Han 05.01.2019. RTS, Južna Srbija Info

Jedna od najbrojnijih porodica na jugu Srbije je porodica Nešić iz Vladičinog Hana. Negoslava i Goran imaju desetoro dece, najstarijem sinu je 19 godina, najmlađem dve. Raduju se praznicima, a želje su im skromne - da budu zdravi i srećni.

Vladičin Han: Porodica sa desetoro dece (VIDEO)

Retko im je dosadno, međusobno se čuvaju, uče odgovornosti od najmlađih dana, a starija deca pomažu roditeljima oko kućnih poslova. Naučili su da dele, slobodno vreme provode u dnevnoj sobi, uz televizor ili društvene igre.

Osamnaestogodišnja Aleksandra Nešić kaže: "Najviše vremena provodimo ovde, dolaze nam drugovi i drugarice, pa se družimo."

"Završio sam srednju tehničku školu u Hanu, ali nemam zaposlenje. Želim odmah da počnem da radim, treba novac, ali nema gde", kaže 19-estogodišnji Milan Nešić.

Žive od socijalne pomoći i dečjeg dodatka, oko 26 hiljada dinara mesečno. Otac Goran nema stalan posao, od proleća do jeseni radi privatno, seče drva.

"Finansijski sam mnogo slab, iskreno pričam. Problem je tih nekoliko meseci kad ne radim, tad je teško. Jedino primanje je socijalna pomoć i dodatak, ali to je 20-og, pa 20-og", kaže Goran Nešić, iz Vladičinog Hana.

"Kad bi neko radio u kući, bilo bi drugačije i bolje, ali ipak mi smo zadovoljni i srećni. Važno je da imamo zdravu, dobru i lepu porodicu", kaže Negoslava Nešić, iz Vladičinog Hana.

Velika porodica, kažu roditelji, donosi radost i daje im snage i volje za borbu. Nešići žive u nedovršenoj kući u naselju Kula u Vladičinom Hanu.

Goran Nešić na kraju kaže: "Deca su najveće bogatstvo, od toga nema veće".

VIDEO: RTS

video...

Komentara: 0


#   Vladičin Han   deca   socijalna pomoć   roditelji   Nešić porodica
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima