Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumliji najviše sredstva za kupovinu minibuseva za besplatan prevoz seoskog stanovništva

rssBookmark and Share

Kuršumlija 05.12.2021. Južna Srbija Info

Komisija za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije danas je završila posao.

Kuršumliji najviše sredstva za kupovinu minibuseva za besplatan prevoz seoskog stanovništva

Prema rečima Milana Krkobabića, ministra za brigu o selu, minibusevi kupljeni ovim novcem služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko sedište. Kako kaže, sredstva od 120 miliona dinara raspodeljena su na 18 lokalnih samouprava, čime će se doprineti rešavanju problema prevoza u čak 479 sela širom Srbije, a koristiće ga nedeljno čak 17.000-18.000 putnika.

Komisija, na čelu sa predsednikom, dekanom saobraćajnog fakulteta prof. dr Nebojšom Bojovićem i zamenikom, prodekanom za naučno-istraživački rad prof. dr Daliborom Pešićem ocenjivala je 81 pristiglu prijavu koja je ispunila uslove.

U odlučivanju se vodilo računa o najugroženijim područjima Srbije, pa tako 13 od 18 jedinica lokalnih samouprava koje su dobile sredstva pripadaju najnerazvijenijim područjima. Prva na listi je Kuršumlija, a zatim slede Bosilegrad, Trgovište, Crna Trava, Gadžin Han, Lebane i druga. Konkurs je trajao do 3. septembra ove godine, podnosioci prijave na javni konkurs bile su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Republike Srbije, a maksimalan iznos po jednoj prijavi je sedam miliona dinara.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   autobus   besplatan prevoz   Milan Krkobabić   seoska domaćinstva   Ministarstvo za brigu o selu   minibus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima