Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za poplavljena područja kod Vranja 90 miliona dinara

rssBookmark and Share

Vranje 14.02.2015. Tanjug

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković posetila je danas poplavom ugrožena područja u okolini Vranja, kao i nasipe koji su tokom januarskih poplava probijeni.

Za poplavljena područja kod Vranja 90 miliona dinara

Ona je tom prilikom rekla da će resorno ministarstvo i Vlada Srbije u skladu sa mogućnostima pomoći Vranju i okolini.

"Očekujemo da će za saniranje nasipa biti obezbeđeno oko 90 miliona dinara i da će sanacija započeti za oko mesec dana", rekla je Bogosavljević Bošković.

Prema njenim rečima, šteta na poljoprivrednim površinama je velika, a navela je da je obezbeđeno seme za zasejavanje kukuruza, kao i sadni materijali voća i seme povrća.

Bogosavljević Bošković je takođe razgovarala sa poljoprivrednim proizvođačima u zgradi lokalne samouprave u Vranju, i poručila da će vlada u skladu sa mogućnostima pomoći da se nadoknadi šteta.

Ona je naglasila da Vlada Srbije veliki značaj pridaje poljoprivredi i izdvaja je kao jedan od najvažnijih sektora za Srbiju.

"Hrana je budućnost. Bez hrane teško koja nacija će moći da preživi", istakla je Bogosavljević Bošković u razgovoru s poljoprivednicima.

Ona je naglasila da je optimista i da će drzava pomoći maksimalno koliko bude mogla, poljoprivrednicima, i dodala da agrarni budžet za ovu godinu jeste nešto manji, ali da je teret prebačen na veće proizvođače, dok su manji zaštićeni.

Bogosavljević Bošković je podsetila da se vlada opredelila da stimuliše razvoj stočarstva jer smo veliki izvoznici kukuruza, a ne proizvodimo dovoljno mleka i mesa.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da je zadovoljan brzom reakcijom vlade da se pomogne ugrozenom području u tom kraju.

On je nagasio da se šteta koja je nastala u poslednjim januarskim poplavama procenjuje na oko 30 miliona dinara.

Antić je rekao i da se nada da će uz pomoć "Srbijavoda" moći da se sanira ovo poplavom ugroženo područje.

On je kazao da je od 2009. godine vranjanski kraj od elementarnih nepogoda pretpeo štetu od 1,3 milijarde dinara i da je, bez obzira na sav trud, vrlo teško tu štetu nadoknaditi u potpunosti.

Ministarka je danas posetila poplavljena područja Pčinjskog okruga, odnosno most u selu Korbevac, kao i teren za vodosnabdevanje na brani "Prvonek".

Komentara: 0


#   Vranje   Zoran Antić   Srbijavode   poplava   obnova   Snežana Bogosavljević Bošković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima