Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaposleni na određeno vreme u gradskim preduzećima ostaju bez posla

rssBookmark and Share

Leskovac 30.10.2015. JugMedia

Radnici Turističke organizacije Leskovac, njih 14, ostalo je bez posla jer im lokalna samouprava nije produžila ugovore na određeno vreme.
Slična situacija se očekuje u još nekoliko javnih preduzeća, najavljuje gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Goran Cvetanović
Goran Cvetanović

On je u izjavi agenciji „Jugmedia” rekao da Leskovac ima veliki broj administrativnih radnika i da se naporno radi da se taj problem reši.

„Slična situacija nas očekuje i u Sportsko rekreacinom centru. On nas košta najmanje 10 miliona dinara mesečno i to čak 6 miliona samo za plate velikog broja ranika, plus milion i po grejanje i još 2 miliona su troškovi za potrošnju struje. Kada dodate i račune za vodu to je ukupno 10 miliona”, kaže gradonačelnik.

Ističe da lokalna samouprava pokušava da svaku situaciju sagleda realno.

„Mnogi bi rekli da je to nepopularna mera jer nas izbori očekuju sledeće godine, ali mi nemamo problema da kažemo kako stvari stoje i da se suočimo sa problemom”.

Tvrdi da nije zadovoljan radom jednog dela gradskih činovnika.

„Ja sam vama već jednom rekao da nisam zadovoljan njihovim radom, jedan dobar deo njih nije dovoljno kompetentan i stručan da obavlja poslove na kojima je raspoređen. Određeni deo nih, najviše u onim preduzećima gde plate objektivno kasne, navikao je da bolje i ne prima platu već da tu sedi kako bi mu tekao radni staž. Mi to menjamo. U naredne 4 godine sva javna preduzeća moraće pozitivno da posluju, a ako ne, moraće da se gase ili da nađu drugu poziciju kako bi se izborili na ovom tržištu koje je nemilosrdno”, naglašava gradonačelnik Cvetanović.

Komentara: 0


#   Leskovac   javna preduzeća   Goran Cvetanović   radnici   lokalna samouprava   Turistička organizacija Leskovca
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}