Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Trošak, tuča i skandali oko premijere "Zone Zamfirove" u Aleksincu, hotel "Bosforus" demanatuje i preti tužbom medijima

rssBookmark and Share

Aleksinac 09.02.2017. Južna Srbija Info

Mnogo buke je bilo oko premijere filma Zona Zamfirova, drugi deo, u Aleksincu. Navodno se glumac Milan Vasić pobio s producentom filma Miroslavom Miškom Mitićem, a da su sve to "platili" građani Aleksinca. Uprava hotela "Bosforus" demantuje i preti tužbom medijima.

Trošak, tuča i skandali oko premijere "Zone Zamfirove" u Aleksincu, hotel "Bosforus" demanatuje i preti tužbom medijima

Čini se da je film najavljivan kao ni jedan do sada. Radilo se o pretpremijeri, pa su građani sa juga Srbije mogli ovaj film da pogledaju pre beogradske premijere.

Na prvoj projekciji filma u Aleksincu Vasić napao Miroslava Miška Mitića jer mu se nije dopao raspored gradova koje mora da obiđe s ekipom filma.

- Film je odlično prihvaćen kod publike. Hale i bioskopi su puni iako je beogradska premijera tek 24. januara. Iako sve ide po planu, u Aleksincu je došlo do kurcšlusa kad su se potuku Miško i Milan Vasić. Obojica su popili, a Vasiću se nije dopao raspored gradova koje mora da obiđe s ekipom filma, pa je ušao u sukob s Mitićem. Ni jedan ni drugi nisu birali reči, pa su nasrnuli jedan na drugog. Palo je koškanje i gurkanje, a onda i tuča. Zbog skandala je otkazana konferencija za medije, koja se održava u svakom gradu u kojem se film prikazuje - priča izvor Kurira koji je prisustvovao incidentu.

Producent filma potvrdio je da je došlo do tuče između njega i Vasića.

- Da, sve je tačno! Milan me je pretukao! Jedino što me teši u celoj priči je što je film „Zona Zamfirova drugi deo“ na pretpremijerama u Senti, Vranju, Aleksincu i Pirotu dosad pogledalo više od 10.000 gledalaca - izjavio je Mitić za Kurir.

Za razliku od njega, Milan Vasić tvrdi da u Aleksincu nije bilo incidenta i da priče o tuči plasiraju konkurenti kojima smeta uspeh i drugog dela „Zone Zamfirove“

- Ako možeš da se tučeš i pevaš do pet sati, onda svaka čast. Ko je to, bre, izmislio da se tučemo producent i ja, a mi živimo fantastično. Postoji možda snimak gde se nas dvojica ljubimo i grlimo. Neko želi da minira naš film. U životu se nikad nisam zakačio, a da jesam, seo bih u auto i vratio se u Beograd. Cela ekipa je u sjajnim odnosima - poručio je tada Vasić.

Trošenje narodnih para

U našu redakciju je stigla imejl poruka o troškovima ove predstave.

U mejlu se navodi da je troškove oko smeštaja, hrane i pića snosila Opština Aleksinac, a da je iznos od 200.000 dinara, koliko su troškovi iznosili, rasipanje para za jednu siromšnu opštinu kao što je Aleksinac, koja ima 57% nezaposlenih i nalazi se u grupi najnerazvijenijih opština, piše portal Jutarnji glasnik, koji nam je prosledio tekst ove poruke.

"Nakon premijere u Aleksincu, ekipa filma je bila gost hotela Bosfor.

Smeštaj, hranu i piće u iznosu od 200.000 dinara platila je opština Aleksinac.

Nažalost, to je ozbiljan iznos za jednu siromašnu opštinu Aleksinac koja ima 57% nezaposlenih i nalazi se u grupi najnerazvijenijih opština.

Zar nije rasipanje para platiti 200.000 dinara iz budžeta za takve namene.

U isto vreme građani opštine su plaćali ekonomsku cenu ulaznice za period od sva tri dana.", stoji u ovom mejlu.

Prema nezvaničnim izvorima, ova informacija je tačna. Izgleda da je postalo uobičajeno da se novac poreskih obveznika troši po sopstvenom nahođenju. Troše se milionski iznosi i dodeljuju ljudima bliskim vladaćujoj strukturi.

Hotel "Bosforus" demantuje

Povodom teksta "Trošenje para, tuča aktera filma i drugi skandali oko premijere filma "Zona Zamfirova" u Aleksincu" reagovala je uprava hotela Bosforus.

Demanti Hotela "Bosforus" na tekst o trošenju para za film Zona Zamfirova

Prenosimo tekst njihovog dopisa

U četvrtak 09. februara 2017.godine na internet portalu "aleksinac.net" u rubrici  "novosti" objavili ste tekst pod nazivom "Trošenje para, tuča aktera filma i drugi skandali oko premijere filma "Zona Zamfirova", koji nije bio potpisan.

U spornom tekstu novinar se poziva na imejl koji je stigao u Vašu redakciju u kojem se navodi da su u troškovi – smeštaja, hrane i pića plaćeni iz budžeta grada.  

Ovim putem vas obaveštavamo da su svi troškovi smeštaja kao i propratni troškovi plaćeni od strane produkcije i sponzorstvom Bosforus hotela.

Povodom neistina izrečenih u ovom tekstu uprava Bosforus hotela preduzeće zakonski propisane mere. 

Izvor: Aleksinačke vesti

Komentara: 0


#   Aleksinac   internet   premijera   Zona Zamfirova   Milan Vasić   lokalna samouprava   Bosfor hotel   Opština Aleksinac
@


 


[ Dodaj komentar ]