Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

45 godina od osnivanja Akademskog hora SKC Univerziteta u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 21.11.2017. Južna Srbija Info

Povodom 45 godina od osnivanja Akademskog hora Studentskog kulturnog centra Univerziteta u Nišu, u sredu 22. novembra u 19 časova u sali Oficirskog doma u Nišu biće održan gala koncert „HOROVANjE“ na kome će, pored domaćina, nastupiti i Kamerni hor Univerziteta Adam Mickievič iz Poznanja u Poljskoj, kao i Gudački orkestar Niškog simfonijskog orkestra.

Foto: DAV
Foto: DAV

Predstavnike Poljskog hora, kao i dirigenta iz Ekvadora, primila je članica Gradskog veća za kulturu Jelena Mitrovski. Ovom prilikom Mitrovski je poručila da je koncert deo projekta koji će tek zaživeti i da ke od izuzetnog značaja, ne samo za Akademski hor SKC-a i Univerzitet, već i za čitav Grad Niš. Ona je istakla da očekuje da narednih godina koncerti ovog tipa traju i po nekoliko dana i naglasila da vidi mogućnost uspostavljanja novih vidova saradnje, budući da Niš ima dugu horsku tradiciju i horski festival. Direktorka SKC-a Dragana Petković i dirigent Akademskog hora SKC-a Zoran Stanisavljević naglasili su da je za njih velika čast što mogu da ugoste setski priznate horiste i dirigente i predstave im kulturu Grad Niša.


#   Niš   jubilej   Studentski kulturni centar   Akademski hor SKC   Univerzitet u Nišu   Zoran Stanisavljević   Jelena Mitrovski
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima