Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Aplauz za „Harmsa“

rssBookmark and Share

07.05.2015. S.L. Južna Srbija Info

U Niškom narodnom pozorištu sinoć je premijerno izvedena predstava „Gde je nestao Harms“, u režiji Angelča Ilievskog.
Komad koji je na scenu niškog teatra doneo novu umetničku energiju, pre svega zbog odličnih rediteljskih rešenja Ilievskog i briljantne glume mladog Dušana Matejića.

Scena iz predstave „Gde je nestao Harms“, Foto: Vladimir Stojanović-Vanja
Scena iz predstave „Gde je nestao Harms“, Foto: Vladimir Stojanović-Vanja

Dugotrajnim aplauzom i uzvicima oduševljenja na kraju predstave, ali i odobravanjem i aplauzima na otvorenoj sceni, publika je nagradila glumački ansambl na premijeri komada „Gde je nestao Harms“.

Scenografija je imala svoju ulogu, potpuno iskorišćeni prostor, dok se delovi scenografije spuštaju i podižu pred publikom, prateći junake i scene.
Songovi, koji se retko sreću u našim predstavama, naročito u komadima u Niškom narodnom pozorištu, opravdali su svoje mesto i upotpunili punozvučje odlične muzike, scene, kostima, tako da sve izgleda bogato, dinamično, i ne dozvoljava gledaocu da skrene misli sa radnje i cele predstave.

Autorski pečat reditelja je snažan, vidi se u svakom koraku i svakom dešavanju na sceni, donosi fini splet umetničkih igrarija, koje čvrsto drže sve činioce dobre predstave na sceni.

Poseban utisak tokom i nakon predstave, ostavlja gluma, pre svega tumača glavne uloge, Dušana Matejića. Čini se da iz scene u scenu on prelazi granice davanja svog umetničkog bića, sve dublje i više nas ubeđuje da je on taj, da je on Harms, da je on pobuna, da je on krik.  
Energija Dušana Matejića je nesaglediva, a talenat pršti na sceni, i čini se da će ovaj momak u narednim godinama tek pokazati šta i koliko ume. Zadovoljstvo je gledati ga dok igra Harmsa, i svima daruje svoj snažni dar.

Narodno pozorište u Nišu dobilo je jednu jako dobru predstavu, a publika izazov da  razmišlja o sopstvenim pobunama i mirenjima.


#   pozorište   Narodno pozorište     Dušan Matejić   Angelčo Ilievski
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima