Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Duhovno - muzički događaj: Koncert radosne manastirske pesme večeras u Niškom kulturnom centru

rssBookmark and Share

Niš 14.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Niški kulturni centar poziva na jedinstveni koncert posvećen duhovnoj baštini Srbije pod nazivom "Koncert radosne manastirske pesme". Pripremite se da uživate u večeri ispunjenoj predivnim melodijama, stihovima i pričama koje nas vode kroz bogatu istoriju srpskih manastira.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Događaj će se održati u Maloj sali Niškog kulturnog centra u četvrtak, 14. marta 2024. godine, s početkom u 19 sati. Srpski kompozitor i književnik Vlastimir Stanislavljević Šarkamenac, inspirisan duhovnom i svetovnom tradicijom srpskog naroda, oživeće duh manastira kroz stihove knjige "Neoteto lice Srbije".

Uz izvanredne izvođače - tenora, klaviristu, violinistu, gitaristu i naratora, pripremite se da se prepustite muzici koja će vas odvesti na putovanje kroz dvanaest najznačajnijih srpskih manastira. Ovaj koncert je prilika da se uronite u duhovnu atmosferu i da istražite bogatstvo kulturne baštine našeg naroda.

Ulaz na koncert je slobodan, stoga pozovite svoje prijatelje i porodicu da se pridruže ovoj posebnoj večeri. Ne propustite priliku da doživite jedinstveno iskustvo koje će vas ostaviti bez daha i ostaviti dubok utisak.

Očekujemo vas na Koncertu radosne manastirske pesme u Niškom kulturnom centru - rezervišite svoje mesto već danas i budite deo ovog nezaboravnog događaja!

Vlastimir Stanisavljević, ili Vla. Sta. Šarkamenac završio je Učiteljsku školu u Negotinu i bio učitelj u mestima istočne Srbije. Studirao je arhitekturu u Skoplju i Nišu, a magistrirao na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 1987. živi i radi u Parizu, gde se bavi srpskom književnošću i komponovanjem. Objavio je preko četrdeset knjiga, tačnije 43, poezije i proze, 325 priča u sedam njiga i periodici, a u muzici najužu saradnju postigao je sa Luisom u novokomponovanoj muzici i sa operskim pevačem Slavkom Nikolićem („Srpski Pavaroti”) u ozbiljnoj muzici. Posebno je okrenut horskom stvaralaštvu.

U programu učestvuju:

Mr Slavko Nikolić, tenor

Dr Milivoje Veljić, klavir

Mr Nikola Đuričanin. violina

Dr Uroš Dojčinović, gitara

Dr Aleksandra Paladin, narator i voditelj.

Ulaz je slobodan.

 

 

 


#   Niš   muzika   manastir   Niški kulturni centar   Radosna manastirska pesma   Vlastimir Stanislavljević Šarkamenac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima