Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Fakultet umetnosti: Miloš Janjić, gitara

rssBookmark and Share

14.04.2015.

U sredu, 15. aprila 2015., u prostorijama Fakulteta umetnosti, održaće se koncert gitariste Miloša Janjića

Miloš Janjić
Miloš Janjić

Solistički koncert gitariste Miloša Janjića održaće se u sredu, 15. aprila 2015. godine, u Koncertno-izložbenom prostoru FU (Knjaževačka 2a) sa početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Publika će imati prilike da čuje kompoziije za gitaru iz raznih perioda od klasicizma do transkripcija za gitaru savremenih kompozitora.

Koncert se realizuje u okviru Konkursa za koncertne nastupe u 2014 - 2015. godini u Koncertno - izložbenom prostoru FU koji je raspisao Fakultet umetnosti u Nišu. Pravo učešća na konkursu imali su svi muzički umetnici koji su završili studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji i inostranstvu. Program je selektovao Savet KIP.

Program

Fernando Sor (1778-1839)
Variationes sur „Malborough s’en va t’en Guerre“ op.28, D-dur

Manuel Ponce (1882-1948)
Sonata III
Allegro moderato
Chanson
Allegro non troppo

Isaac Albeniz (1860-1909)
Granada
Asturias

(transkripcije Miloš Janjić)

Napoleon Coste (1805-1883)
Valse Favorite op.46

Nikita Koškin (1956)
Usher waltz

Astor Piazzola (1921-1992)
Muerte del Angel (Tango)
(
transkripcija Leo Brower)


Miloš Janjić, rodom iz Aleksinca, diplomirao je i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Mr. Srđana Tošića. Nakon dve godine usavršavanja u klasi eminentnog gitariste i pedagoga  prof. Carlo Marchione-a na „Konzervatorijumu Maastricht“ u Holandiji, magistrirao je uz posebne pohvale.

Pohađao je masterklasove poznatih svetskih gitarista: John Duarte-a, Dušana Bogdanovića, Nikite Koškina, Rolanda Dyensa, Zorana Dukića, Pabla Marqueza, Tilmana Hoppstocka.

Dobitnik brojnih nagrada i priznanja u zemlji i inostranstvu među kojima su najznačajnije: Laureat internacionalnog konkursa „7th International Competition of Guitar Music Performance” - Mottola – Italija, Druga nagrada i nagrada publike na internacionalnom konkursu „De Bonis" u Kozenci, Italija, Laureat internacionalnog konkursa na festivalu klasične gitare „Sinaia” – Rumunija.

Održao je veliki broj koncerata kao solista i u okviru različitih kamernih sastava u svim najznačajnijim koncertnim prostorima u zemlji. Nastupao je u Rumuniji, Grčkoj, Italiji, Holandiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Jedan je od osnivača gitarskog Amicus tria. Učestvovao je kao izvođač, predavač i član međunarodnih žirija na festivalima kao što su: Gitar art festival (Beograd), Nimus (Niš), Međunarodna tribina kompozitora (Beograd), Festival klasične gitare „Sinaia”- (Rumunija), Guitar Open festival (Subotica), Nikšić guitar festival (Crna Gora), Bar guitar fest (Crna Gora), Vojvođanski festival gitare, Naissusguitar festival i drugim. Ostvario je trajne audio i video zapise za nacionalne televizijske i radio stanice.

Miloš Janjić predaje u zvanju vanrednog profesora na Katedri za gitaru i harmoniku Fakulteta Umetnosti u Nišu.


#   Fakultet umetnosti   gitara   Crna Gora     Festival gitare
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima