Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nikola Đorđević nastupa na sceni Fakulteta umetnosti

rssBookmark and Share

09.06.2014.

Profesori i studenti Fakulteta umetnosti u Nišu kroz nastupe na humanitarnim koncertima daju svoj skromni doprinos velikim humanim naporima cele zajednice kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć neophodna.

Nikola Đorđević nastupa na sceni Fakulteta umetnosti

Koncertna sezona FU 2014. je proglašena humanitarnom aktivnošću kroz prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga koji će biti uplaćeni na namenski račun Vlade Republike Srbije. Akcija prikupljanja novčanih sredstava će trajati do kraja 2014. ali i tokom 2015. godine.

U utorak 10. juna 2014. publici će se predstaviti Nikola Đorđević, student gitare u klasi mr Miloša Janjića.

Nikola Đorđević

Nikola Đorđević rođen je 29. juna 1994 godine u Nišu. Nižu i srednju muzičku školu završio je u klasi profesora Marka Lazarevića, a trenutno studira na Fakultetu umetnosti u Nišu (druga godina) u klasi profesora Miloša Janjića. Tokom svog dosadašnjeg školovanja usavršavao se na majstorskim kursevima kod eminentnih svetskih gitarista kao što su Alexis Mouzourakis (Grčka), Miroslav Tadić (SAD), Costas Cotsiolis (Grčka), Aniello Desiderio (Italija), Pavel Steidl (Češka), Martha Masters (SAD), Sabrina Vlaškalić (Srbija), Goran Krivokapić (Crna Gora), Xuefei Yang (Kina), Thomas Offermann (Nemačka), Nikita Koshkin (Rusija), Giulio Tampalini (Italija), Gabriel Bianco (Francuska). Od brojnih međunarodnih takmičenja u Srbiji osvojio je sledeće nagrade: Drugi međunarodni festival gitare „Zlatna nota“ u Donjem Milanovcu (2007 god.) – laureat; Naissus Guitar Festival u Nišu (2008, 2013 god.) – laureat; Dvanaesti internacionalni festival gitare u Leskovcu (2013 god.) – prva nagrada; Četrnaesti Guitar Art Festival u Beogradu (2013 god.) – drugo mesto. Nikola je do sad nastupio u brojnim koncertnim salama. Održao je koncerte u Nišu i Leskovcu ne samo kao solista, već i kao član dua, kao i solistički koncert u Novom Sadu na Vojvođanskom festivalu gitare 2014 godine.

Detaljan program možete pogledati na http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/nikola-dordevic-gitara/

Humanitarni koncert će se održati u Koncertno - izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a. Ulaz za sve koncerte do kraja juna je slobodan i nisu potrebne promotivne ulaznice.

Komentara: 0


#   Fakultet umetnosti   koncert   Nikola Đorđević   gitara   Crna Gora   Festival gitare
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima