Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Film o bezbrižnom životu devojčice sa sela

rssBookmark and Share

Prokuplje 30.07.2023. Južna Srbija Info

Film klub Prokuplje u koprodukciji sa Cinnamon filmom iz Beograda, započeo je snimanje prvog dugometražnog igranog filma u Prokuplju. Trenutno se snimaju kadrovi u selu Glasovik kod Žitnog Potoka, a od sredine naredne nedelje počeće snimanje i u Prokuplju.

Film o bezbrižnom životu devojčice sa sela

-Posle par godina priprema, počeli smo da snimamo dugo najavljivani film. Zadovoljstvo je veće, jer smo uspeli da to radimo po najvišim filmskim standardima, što ova priča i zaslužuje, istakao je reditelj i producent Žikica Jovanović.

On je najavio da će publika u Srbiji, ali i svetu imati priliku da vidi jednu toplu ljudsku priču o devojčici koja vodi skroman, ali radostan život na selu sa svojom bakom. -Ipak, pored bezbrižnosti njenog detinjstva, ona je prinuđena na novo poglavlje u svom životu – pohađanje škole u gradu, što donosi brojne promene u njenoj svakodnevici. Devojčicu Vasiliju igra Anđelija Filipović, njena baka je Sonja Jauković, učiteljica sa sela Tamara Aleksić, učiteljica iz grada Marina Vodeničar, majka Kalina Kovačević, dok Tamarinog muža igra Zlatan Vidović, istakao je Jovanović.

Režiju i produkciju ovog filma potpisuju Žikica Jovanović, Ivica Vidanović i Vlastimir Stevanović. Scenario je pisala Srbijanka Stanković, po ideji Karmen Jovanović, a tekst je doradio dramaturg Bogdan Španjević. Direktor fotografije je Filip Stojanović, scenograf Nevena Marković, a kostimograf Margareta Marinković.

Projekat je podržao Filmski centar Srbije, Grad Prokuplje, ali i brojni sponzori i ljubitelji filma.


#   Prokuplje   film   Žitni Potok   fotografije   dokumentarni film
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima