Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Humanitarna Koncertna sezona Fakulteta umetnosti u Nišu

rssBookmark and Share

Sofija (Bugarska) 19.05.2014. Fakultet umetnosti

Koncertna sezona FU 2014. nastavlja se prema utvrđenom planu i proglašena je humanitarnom aktivnošću kroz prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga koji će biti uplaćeni na namenski račun Vlade Republike Srbije.

Humanitarna Koncertna sezona Fakulteta umetnosti u Nišu

U utorak 20. maja 2014. publici će se predstaviti duo "Crescendo" koji čine vanredni profesori na Fakultetu umetnosti, mr Vesna Petković, gitara i Bratislav Zlatković, flauta. Na programu su dela Bartoka, Đulijanija, Mourijatija i Pjacole.

Detaljan program kao i biografije možete pogledati na sajtu Koncertne sezone FU - http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/duo-crescendo-2/

Duo "Crescendo" postoji od 2005. godine. Do sada se predstavio celovečernjim koncertima u Dvorani Niškog simfonijskog orkestra, sali „Madlenianum“ u Zemunu, koncertnim salama u Novom Sadu, Leskovcu, Negotinu, Požarevcu, Vranju, Novom Pazaru i drugim gradovima Srbije,  Koncertnoj dvorani – Banski dvor u Banja Luci (BiH). Duo je imao uspešne koncerte i na Međunarodnim festivalima u Grčkoj i Bugarskoj. Predstavili su se i kao solisti sa Akademskim kamernim orkestrom u Srbiji, na Internacionalnim festivalima u gradovima : Murcia, Cartagena, Cieza, Torre Pacheco (Španija) i gradovima Pernik i Sofija (Bugarska). Duo “Crescendo” izvodi originalnu muziku za flautu i gitaru kao i autorske aranžmane klasične muzike priređene za ovaj sastav.

Humanitarni koncert će se održati u Koncertno - izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a. Ulaz za sve koncerte do kraja juna je slobodan i nisu potrebne promotivne ulaznice.


#   Fakultet umetnosti   Sofija (Bugarska)   Bratislav Zlatkov
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima