Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izložba studenata FU u Nišu 2013

rssBookmark and Share

12.07.2013.

U petak 12. jula 2013. sa početkom od 19 sati svečano se otvara izložba studenata master akademskih studija na studijskom programu Grafički dizajn Fakulteta umetnosti u Nišu pod nazivom "Master".

Izložba studenata FU u Nišu 2013

Izložba se održava u prostoru Galerije savremene likovne umetnosti u PAVILjON U TVRĐAVI i trajaće do 22. jula 2013.

Izložba radova studenata master studija, studijeke grupe za Grafički dizajn Fakulteta umetnosti u Nišu je po sebi sublimat krajnje dostignutog određenog iskustva i shvatanja grafičkog dizajna kroz ličnost samih autora.

Čitanje tih radova je proces koji se zasniva na razumevanju čulno-opažajnih iskustava koja otvaraju put jednoj vrlo elementarnoj konvenciji u polju delovanja grafičkih komunikacija, prostorne grafike i plakata.

Ovim radovoima, mladi autori dokazuju da ideju umetničkog rada sve više artikuliše aktuelna životna situacija i da jezik grafičkog komuniciranja sve više zamenjuje reč.

Traganjem za novom formom, ovi autori uspostavljaju nove odnose u poznatoj formi i spremni su da te odnose premeštaju, preklapaju, usložavaju i stavljaju u novi kontekst.

U njima je šansa da stvore novo od ostvarenog u oblast grafičkog dizajna, odakle proističe uverenje da nema krize u umetnosti.

Studenti master akademskih studija, studijeke grupe za Grafički dizajn Fakulteta umetnosti u Nišu u 2013. godini jesu: Željko Blagojević, Milan Dejanović, Marijana Milojević, Aleksandar Milenković, Milan Stefanović, Miljana Radenković i Andrea Zafirović."

doc. Anita Milić


#   izložba   Paviljon u Tvrđavi   Aleksandar Milenković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima