Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Knjige za decu sa Kosova i Metohije

rssBookmark and Share

21.04.2015. S.L. Južna Srbija info

Manifestacija Tri dana Svetskog dana knjige, biće održana u Nišu od 23. do 25. aprila.
Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ u saradnji sa Udruženjem za očuvanje tradicije i unapređenje kulturne baštine „Niška loza“, organizuju prikupljanje knjiga i slikovnica za decu sa Kosova i Metohije.

Biblioteka, Foto: Ilustracija
Biblioteka, Foto: Ilustracija

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obeležava svuda u svetu 23. aprila, u Nišu će biti održana manifestacija Tri dana Svetskog dana knjige. Narodna biblioteka „Stevan Sremac“, sa udruženjem „Niška loza“, organizuju akciju prikupljanja slikovnica i knjiga za najmlađe sa Kosova i Metohije.

Od 23. do 25. aprila, Nišlije će na određenim punktovima u gradu moći da daruju svoje knjige, lektiru, slikovnice.

U četvrtak, 23. aprila, kod spomenika Stevanu Sremcu, na platou preko puta Tržno-poslovnog centra Kalča, biće organizovan punkt za prikupljanje knjiga. Knjige se mogu doneti od 12 do 15 sati. Inače, toga dana, Narodna biblioteka će imati i posebnu pogodnost za sve koji su već članovi, ili koji bi tek da se upišu – popust na godišnju članarinu u iznosu od 50%.

U petak, 24. aprila, knjige za decu sa Kosova, prikupljaće se u porti Crkve Svetog Pantelejmona, i to od 12 do 19 sati. Popodne, od 17 sati, u porti će biti organizovana i radionica Verskog dobrotvornog starateljstva.

U subotu, 25. aprila, štand za prikupljanje knjiga biće otvoren u Parku Svetog Save, od 12 do 15 sati. Tada će biti održan i muzički program, u kojem će učestvovati niško udruženje „Balkan rok“.


#   deca   Kosovo i Metohija   Stevan Sremac   Narodna biblioteka Stevan Sremac   Narodna biblioteka   Svetski dan knjige   Balkan rok
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima