Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koncerti FU

rssBookmark and Share

27.11.2013.

Ove nedelje na programu su još dva koncerta u novembru u okviru Koncertne sezone Fakulteta umetnostu u Nišu 2013.

Koncerti FU

U sredu, 27. novembra, nastupiće trio Gracioso koji je započeo svoj rad 2008. godine. Trio čine pijanista Dragan Jovanović, docent Fakulteta umetnosti u Nišu, soprani Dragana Mitić i Nada Jovanović. Spoj ljubavi prema muzici i iskreno prijateljstvo kroz njihove koncerte uspešno dolazi do srca poštovalaca umetničke muzike. Na programu su dela stranih ali i domaćih kompozitora.

Novina koju Fakultet umetnosti u Nišu uvodi je saradnja sa institucijama, organizacijama, udruženjima, firmama ali i sportskim klubovima u vidu organizovanih poseta koncerata u okviru Koncertne sezone FU.

U sredu će gosti u publici biti članovi Niškog kamernog hora. Hor je osnovan 1993. godine i brzo se razvijao i staso u umetnički kolektiv koji je na sebe skrenuo pažnju izuzetnim koncertnim nastupima u zemlji i inostranstvu. Ansambl je amaterskog statusa, ali sa svim odlikama profesionalnog kamernog sastava. Izvodi pravoslavnu muziku, muziku evropskog nasleđa, savremenu muziku i vrlo uspešno vokalno-instrumentalna dela a posebnu pažnju poklanja muzici koja se oslanja na muzičko folklornu tradiciju. Horom diriguju mr Ivana Mirović i Ivana Milošević.

Koncert će se održati u Koncertno - izložbenom prostoru FU (Knjaževačka 2a) sa početkom od 20 časova.

Ulaz na koncert je slobodan uz besplatnu ulaznicu.

 


#   Fakultet umetnosti   Dragan Jovanović   Ivana Mirović   Novi Niš
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima