Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovačka biblioteka bogatija za 2000 knjiga

rssBookmark and Share

Leskovac 19.07.2017. Južna Srbija Info

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ bogatija je za oko 2 000 knjiga koje su pristigle iz ovogodišnjeg otkupa Ministarstva kulture i informisanja.

Leskovačka biblioteka bogatija za 2000 knjiga

Ovu ustanovu danas je posetio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i razgovarao sa zaposlenima i direktorkom Gordanom Đorđević.

„U prethodnom periodu možemo da se pohvalimo renoviranjem matične biblioteke i kompletnom izgradnjom ogranka u Brestovcu, što je, nadam se, pokazatelj da lokalna samouprava razume mesto i ulogu biblioteke na kulturnoj sceni našeg grada i zemlje - rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Ukupan knjižni fond biblioteke prelazi 150 000 knjiga, a precizna brojka znaće se 2018. godine, kada se planira sledeći popis knjiga koji se radi na svakih pet godina.

„Od strane resornog ministarstva, biblioteka u Leskovcu je za ovogodišnji otkup dobila oko 1 200 000 dinara za nabavku 1 988 knjiga.  Ovih dana završili smo sa obradom pristigle publikacije - istakla je direktorka Đorđević.

Narodna biblioteka "Radoje Domanović" jedna je od 25 matičnih biblioteka u našoj zemlji. Pored matične, u svom sastavu ima i pet ogranaka - u Grdelici, Predejanu, Vučju, Pečenjevcu i Brestovcu, što je svrstava u red biblioteka sa najvećim brojem ogranaka u Srbiji. 


#   Leskovac   Goran Cvetanović   biblioteka   lokalna samouprava   knjige   Narodna biblioteka   Radoje Domanović biblioteka
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima