Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovačke književno-muzičke priče

rssBookmark and Share

Leskovac 02.10.2014. e-novine

Izuzetna neprofitna kulturna manifestacija ove godine dobila je pozitivnu ocenu i sredstva Ministarstva kulture, ali ne i Grada Leskovca, u kojem ne postoji komunikacija lokalne samouprave i realizatora kulturnih programa

Leskovačke književno-muzičke priče

Promocijom svoje knjige "Sto faca i Aca" urednik i voditelj emisije HTV Nedjeljom u 2 Aleksandar Stanković otvoriće u četvrtak uveče osmi leskovački Festival književnosti „Think tank town", ove godine posvećen odnosu književnosti i muzike, pod sloganom "Muzičke priče". Stanković će govoriti i o svojim knjigama poezije "Uglavnom su me voljele starije gospođe" i "Igor Mandić na Mjesecu".

Aforističari Dalibor Đorđević, Dejan Andrejić, Ognjen Šestić, Predrag Rašula, najavljeni su kao „Četiri jahača srbokalipse“; oni će u petak, 3. oktobra govoriti svoje aforizme iz istoimene zajedničke knjige, dok će Milan Janković predstaviti knjigu "Dosije Golubić", a najavljen je i razgovor o Zaječarskoj gitarijadi.

U subotu, 4. oktobra će Pavle Zelić predstaviti "Peščanu hroniku", a Ivana Stefanović knjigu "Muzika od ma čega", o kojoj će govoriti i Gojko Božović, književnik i izdavač. Biće predstavljen i izdavački plan Festivala za sledeću godinu.

Festival će muzički obeležiti pijanistkinja Bojana Dimković, kompozicijama Ivane Stefanović, a sviraće i Gudački trio Stringart, Duo Harmonika i gosti iz Niša Sunny Day.

I ovaj Festival će, po tradiciji, zatvoriti novinar i publicista Ljubomir Živkov, koji će publici uputiti Novu poslasnicu Leskovčanima.

Sve promocije i koncerti održavaće se u kafe-klubu "Marfi" i klubu "Gruv"; predstavljanja će počinjati u 18 i završavaće u 21 čas.

"I mesta promocije, kao i činjenica da ne postoji nikakva komunikacija gradske vlasti sa ljudima koji kreiraju kulturne programe, obeležavaju ovogodišnji Festival. Dogodilo se, eto, da ove godine dobijemo pozitivnu ocenu i sredstva Ministarstva kulture, ali nas je Grad odbio i ne učestvuje u finansiranju", kaže za e - novine književnik Saša Stojanović, utemeljivač Festivala.

On ističe da će se, gotovo izvesno, u izdavačkom planu Festivala za sledeću godinu naći priče Pola Beržea i roman Vilijema Foknera "Dok ležah na samrti".

 


#   Leskovac   Saša Stojanović   Dejan Andrejić   Dalibor Đorđević   Milan Janković   Aleksandar Stanković   Ljubomir Živkov
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima