Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na "Borinim danima" izložba u čast Ivana Bekjareva

rssBookmark and Share

Vranje 22.10.2017. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković organizovao je prijem za glumca Ivana Bekjareva, kojem su prisustvovali Zorica Jović, gradska većnica i Nenad Jović, direktor pozorišta ,,Bora Stanković".

Na "Borinim danima" izložba u čast Ivana Bekjareva

Gradonačelnik Milenković je poželeo gostu doborodošlicu i izrazio zadovoljstvo što će Vranjanci biti u prilici, da u okviru pratećeg programa ovogodišnjih "Borinih pozorišnih dana" pogledaju njegovu izložbu. O trenutnom stanju glumačke scene u Srbiji i planovima za naredni period govorio je Ivan Bekjarev. U Galeriji Narodnog muzeja, gde je priredjena iizložba fotografija, prisutnima se obratio glumac Ivan Bekjarev, izrazivši veliko zadovoljstvo zbog boravka u Vranju, jednim od retkih gradova, kako je naglasio, koji pleni ambijentom i atmosferom.

"Lepota i draž glumačkog poziva je da stalno budete neko drugi, da stalno istražujete i upotrebljavate maštu. U Vranju, tačnije na festivalu koji se otvara sutra imao sam jednu predstavu i dobio nagradu, koja mi je jedna od dražih u mojoj glumačkoj karijeri. Večerašnja izložba je za mene velika čast i izuzetno priznanje", rekao je Bekjarev.

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković istakao je da će u okviru obeležavanja 37. Borinih pozorišnih dana, Vranje u narednih pet dana biti mesto susreta vrsnih pozorišnih umetnika. ,,Velika je čast što u delu bogatog programa ovog festivala možemo da poželimo doborodošlicu gospodinu Ivanu Bekjarevu. Njegova izložba ,,50 godina glume“ je veliki podstrek za sve umetnike, koji su odabrali svet glume, kao i za ostale koji će se tek odlučiti za ovaj poziv. Hvala Bekjarevu što je najznačajnije trenutke svog višedecenijskog rada, kao i pola veka uspešne glumačke karijere, u kojoj je odigrao više od 120 pozorišnih uloga, odlučio da podeli sa nama“, dodao je Milenković. Nakon toga gradonačelnik je proglasio izložbu otvorenom. Manifestacija ,,Borini pozorišni dani", svečano će biti otvorena sutra u Domu vojske predstavom ,,U agoniji" po tekstu Miroslava Krleže, u kojoj igraju Branko Cvejić, Radovan Vujović i Marija Vicković. Režiju potpisuje Ana Đorđević. Početak je zakazan za 20 sati.


#   Vranje   Slobodan Milenković   Borini pozorišni dani   Ana Đorđević   izložba fotografija   Ivan Bekjarev   Radovan Vujović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima