Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sutra u Vranju počinju "Borini pozorišni dani"

rssBookmark and Share

Vranje 20.10.2017. Južna Srbija Info

Vranje će od 21. do 26. oktobra biti u znaku tradicionalnog festivala ,,Borini pozorišni dani", koji se ove godine održava pod sloganom ,,Optimisti".

Sutra u Vranju počinju "Borini pozorišni dani"

Manifestacija koja se već 37 godina organizuje u čast velikog pisca Borisava Stankovića počinje u subotu 21. oktobra, kada će u 20 sati u Galeriji Narodnog muzeja  biti otvorena izložba Ivana Bekjareva pod nazivom ,,50 godina glume". Narednog dana, vranjska publika biće u prilici da vidi predstavu ,,U agoniji" po tekstu Miroslava Krleže, u kojoj igraju Branko Cvejić, Radovan Vujović, Marija Vicković. Režiju potpisuje Ana Đorđević. U ponedeljak 23. oktobra na programu je predstava ,,Hor bečkih dečaka", po tekstu Miroljuba Nedovića, a u režiji Irfana Mensura, koji pored Slobodana Bode Ninkovića i Predraga Ejdusa i glumi u komadu. Sa ovim izvrsnim glumcima zainteresovani ljubitelji pozorišne umetnosti moći će da razgovaraju od 18 sati u Domu vojske. U okviru ,,Borinih pozorišnih dana" u utorak 24. oktobra biće odigrana predstava ,,Iluzije" Ivana Viripajeva, u režiji Tatjane Mandić Rigonat. Igraju Goran Jevtić, Katarina Marković, Milutin Milošević i Sonja Kolačarić. Istog dana, od 11 sati ovdašnje pozorište izvešće predstavu za decu ,,Pepeljuga". U sredu 25. oktobra nastupa pozorište iz Prištine predstavom ,,Ujedinjenje ili smrt" u režiji Jelene Bogavac i Nenada Todorovića. Ovogodišnji festival zatvoriće predstava ,,Jami distrikt" po tekstu Milene Bogavac, a u režiji Kokana Mladenovića. Igraju glumci iz Srbije i Crne Gore, i to Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković. Sve predstave počinju u 20 sati u Domu vojske. Selektor ,,Borinih pozorišnih dana" je Željko Hubač, direktor drame Narodnog pozorišta iz Beograda.


#   Vranje   pozorište   Borini pozorišni dani   Ana Đorđević   Katarina Marković   Hor bečkih dečaka   Željko Hubač   Radovan Vujović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima