Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nekadašnji talenat sa Dečje pesme Evrovizije Stefan Đoković, kao operska zvezda, nakon Njujorka i Sankt Peterburga, nastupa u Nišu

rssBookmark and Share

19.04.2017. Južna Srbija Info

U petak 21. aprila Stefan Đoković tenor i Kristina Ovais (Owais) sopran iz Zagreba, održaće koncert arija i operskih dueta u sali Simfonijskog orkestra u Nišu, sa početkom u 20 sati.

Stefan Đoković
Stefan Đoković

Na programu su arije i dueti iz opera Boemi, Turandot, Norma i španske pesme uz klavirsku pratnju Milivoja Veljića.

Stefan Đoković, pijanista, tenor, je rođen 1990. godine u Kragujevcu, završio je SMS "Mokranjac", odsek klavir, u klasi prof. Mirjane Đorđević.

Tokom svog pijanističkog školovanja dobio je brojne pohvale i nagrade na takmičenjima, kao što su, nagrade na Republičkim takmičenjima, kao i na takmičenju "Vatroslav Lisinski" ...

Tokom svog školovanja u Beogradu kao solo pevač, osvojio je veliki broj nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, kao što su: Prva nagrada na takmičenju "Lazar Jovanović", ,Prva nagrada na takmičenju solo pevača "Bruna Spiler", Laureat na festivalu "Amadeus", učešće na majstorskom kursu maestra Petra Dvorskog, u okviru kog nastupa na Gala zatvaranju muzičkog festivala u Piest’any u Slovačkoj sa orkestrom Staatsoper Banska.

"Ako bude moguće, nastavio bih karijeru i kao pijanista i kao solo pevač, ali videćmo da li je to moguće", kaže Stefan i dodaje da sa nestrpljenjem očekuje svoj prvi susret sa niškom publikom.

Stefan nam je otkrio da je pristalica klasičnih postavki (režija i scenografija) opera, jer novi trendovi su jako zahtevni i mogu da odvuku "pažnju" od muzike i lepote ljudskog glasa.

Nagrada za nagradom kao i nastupi u najpoznatijim muzičkim dvorna u Njujorku, Sankt Petrogradu, obeležili su karijeru ovog mladog umetnika.

Kristina Owais


#   koncert   Simfonijski orkestar   sopran   tenor   Zagreb   Stefan Đoković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima