Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održan 8. P(h)antomfest u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 10.12.2019. Južna Srbija Info

Osmi Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest u obnovljenoj zgradi Pozorišta ,,Bora Stanković’’ sinoć je otvorila gradska većnica Zorica Jović.

Održan 8. P(h)antomfest u Vranju

"Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju u novoj zgradi Pozorišta i želim da vas pozdravim u svoje lično i u ime rukovodstva grada, na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem". izjavila je om prilikom Jovićeva.

Festival pantomime jedan je od projekata koji je Grad Vranje podržao na Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2019. godinu. Svesni smo da ovaj festival na vrhunskom nivou i zato će naš zadatak biti da nađemo mogućnosti i izdvojimo veća sredstva kako bi ponovo trajao tri dana’’, naglasila je Zorica Jović. Ona je istakla da je Grad Vranje osim materijalne, organizatorima festivala pružao i svaki drugi vid podrške.

Publici su se obratili i Snežana Simonović, sekretarka Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, kao i Nebojša Novković, direktor festivala, koji su istakli njegov značaj. Zahvaljujući P(h)antomfestu naš grad ide putem  tolerancije, prihvatanja različitosti i stvaranja boljeg sveta, čulo se na otvaranju.

Zajedničkim izvođenjem pantomimičarske tačke, presecanjem zamišljene crvene vrpce, festival je proglašen otvorenim.

Na repertoaru ovogodišnjeg P(h)antomfesta bila su dva ostvarenja čiju režiju potpisuje Trajče Gjorgiev, „Plejade“, u produkciji Festivala, u kojoj glume članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje i predstava "Skoplje '63". Publika je imala priliku da pogleda i premijeru pantomimičarske predstave Damira Dantesa „Muškarci su drugačiji, žene još više“. Festival su ove godine podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Vranje.

Komentara: 0


#   Vranje   pantomima   P(H)antom fest   festival pantomime
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima