Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Operacija Eros" uspela

rssBookmark and Share

14.02.2016. Saša Marković Gidra

Operacija Eros uz svetlost svesti je u potpunosti uspela. U prijatnom ambijentu kafe Manila u Nišu, održana je nesvakidašnja promocija mlade i uspešne spisateljice Ane Berbakov.

Promocija Ane Berbakov, Foto A. Gvozden, Južna Srbija Info
Promocija Ane Berbakov, Foto A. Gvozden, Južna Srbija Info

Operacija Eros uz svetlost svesti je u potpunosti uspela. Promocija je počela namerno grčkim „sirtakijem“ u izvođenju tročlanog sastava, koji je simbolično najavio vezu sa bratskom zemljom i egzotičnim ambijentom Grčke kao inspiracija Berbakovoj za roman.

Pozitivne misli i zakon privlačnosti su bile samo neke od tema koja nam je ova mlada autorka demonstrira na svojim promocijama, slučajno ili namerno, baš u vreme predizbornih kampanja.

Ana Berbakov, Foto A. Gvozden

Eros operacija je prvi Anin kriminalistički roman, prvo „mače“ koje se „ne baca“ u vodu, izdato 2013 godine, koje opisuje lik mlade Sofije Kovač, studentkinje kriminalistike koja je u potrazi za svojim dragim Jovanom duž egejskog mora i čudnim putem isprepletenim raznim trnjem na njemu.

Boban Kocev, Foto A. Gvozden

Rečenice ovog krimi romana su misteriozne, tajanstvene i uzbudljive kao i čitav roman, pa zato Anu i porede sa njenim uzorom iz mladosti Agatom Kristi.

Ana je pozitivna, pritajeni buntovnik i skriveni romantik kako sama kaže o sebi, koja veruje da ono što se dešava na nebu desiće se i na zemlji. Za sebe kaže da veruje da je u prošlom životu bila detektiv i da svojim mislima kreira sopstveni život.

Crteži, slikanja domaćih životinja, pre svega „mačke“ su njena inspiracija za predivna dela koja je pretvorila u čestitke i zidne satove koji su ulepšali ambijent promocije.

Istinska sreća je kad spoznate da je nemoguće ipak moguće, a život ima samo dve opcije, ili kukaš ili se veseliš. Traži autoput svojih misli i samo napred nikako nazad, razmišljaj uvek svojom glavom- poručuje Ana.

Jednakost privlačnosti postoji između knjige i čitalaca. Berbakova u svojim delima nema recezente i kritičare. Ne pripada čak nijednom književnom klubu. Pripada samo svojim čitaocima, oni su njeno merilo i duša njenog stvaralašta.

Ana u svojoj drugoj knjizi poezije „Svetlost svesti“ daruje nam svoje pesme pararelno na maternjem jeziku i Engleskom. Veruje u svoje pesme i zna da će ih čitati i u Njujorku, veruje u zakon privlačnosti, veruje u sebe.

Emotivna pesme „Nijanse ljubavi“ i „Randevu“ pokazuju drugu stranu srpske Agate, koja je puna ranovrsne energije na svim poljima pisanja, u kojima tek kroči svoj put i stil.

Recept lekarski na kojem iz „fazona“ prepisuje čitaocima svoje knjige o ljubavi kao traganje, a krimi priču kao potragu, predstavlja sigurni lek za današnja vremena.

Operateri mobilni nude telefone za 1 dinar. Ana je iznamljivala svoji knjigu, takođe, za 1 jedan dinar simbolično svojim sugrađanima.

Sirtaki ponovo, kao i na početku promocije, zasvirao. Najavio je neko novo viđenje u nekom sledećem Aninom romanu, možda na nekoj drugoj destinaciji. A sad adio i ko zna gde i ko zna kad. Operacija je uspela.


#   promocija   poezija   Saša Marković Gidra   književnost   Ana Berbakov     Boban Kocev
@Berbakova @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima