Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"PALANSKI ART" za najmlađe

rssBookmark and Share

01.03.2016. Južna Srbija Info

Internacionalno Udruženje „Palanski art“ danas se predstavilo niškoj likovnoj publici likovnim radovima svojih 25 članova iz 13 zemalja.

Zvonimir Kostić Palanski, Foto: Vikipedija
Zvonimir Kostić Palanski, Foto: Vikipedija

Ono što je kuriozitet ove izložbe jeste to da je imala dva otvaranja u istom danu, jedno u 12,30 časova, a drugo u 13,00 časova. Prvo otvaranje je bilo za najmlađu publiku, odnosno za članove književnog kluba „Vatra i život“ iz OŠ „Branko Miljković“ iz Niša na čelu sa bibliotekarkom Draganom Pešić Glavašević, ali isto tako i za mlade umetnike, slikare, ove škole.

Tom prilikom niški umetnici Slavica Erdeljanović Curk, Franc Curk, Dobrivoje Jevtić, Ljubiša Kocić, Mile Simić, Radmila Matejević i Zvonimir Kostić Palanski upoznali su svoje najmlađe goste sa svojim ali i sa radovima drugih autora i sa raznovrsnošću tehnika koje su zastupljene – crtež, akvarel, grafika, ulje na platnu, mozaik, skulptura.

Drugo otvaranje , ono zvanično , usledilo je odmah posle toga.

Međunarodno udruženje „Palanski art“ je nevladina neprofitabilna organizacija koja okuplja likovne umetnike, istoričare umetnosti i teoretičare umetnosti, iz Srbije i inostranstva. Udruženje je 2010. godine, osnovao Zvonimir Kostić Palanski niški književnik, skulptor, grafičar i teolog. S kraja 2015. godine udruženje je brojalo 28 članova od kojih je 14 iz inostranstva. Članove Međunarodnog druženja „Palanski art“ koji se bave različitim oblastima likovne umetnosti, pre svega povezuje želja za podsticanjem stvaranja i vrednovanja likovne umetnosti., na prostorima Srbije ali i svata.


#   izložba   Franc Curk   Niški kulturni centar   Branko Miljković OŠ   slikarstvo   Branko Miljković   Palanski art   Zvonimir Kostić Palanski
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima