Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počelo snimanje igrano-dokumentarnog filma o pukovniku Rajevskom

rssBookmark and Share

Aleksinac 02.07.2016.

Danas je u prostorijama Zavičajnog muzeja u Aleksincu počelo snimanje igrano-dokumentarnog filma „Voda“ povodom obeležavanja 140. godišnjice od pogibije pukovnika Rajevskog u Gornjem Adrovcu.

Radio Aleksinac
Radio Aleksinac

Režiju potpisuje Goran Erčević, a pored glumaca Aleksinačkog amaterskog pozorišta, koje je koproducent filma, uloge su poverene i Vojinu Ćetkoviću, Branislavu Trifunoviću i Dejanu Tončiću.

Osim Zavičajnog muzeja, snimanje će se odvijati i u Gornjem Adrovcu, u manastiru Sveti Roman, kao i na još nekoliko lokacija na teritoriji naše opštine, potvrdio je za Radio Aleksinac upravnik Aleksinačkog amaterskog pozorišta Miloš Paović.

- Sve scene u Aleksincu biće snimljene u toku jednog dana u Zavičajnom muzeju, a zatim se prelazi na teren u okolini Aleksinca. Lokacije su već izabrane i markirane, tako da će se verovatno u roku od nekoliko dana završiti snimanje u tom prvom naletu. Kasnije će kadrovi biti snimani i na nekim drugim lokacijama, pre svega u manastiru u Đunisu, u Adrovcu i negde u okolini Kruševca.

Kompletnu produkciju igrano-dokumentarnog filma „Voda“ potpisuje kuća „Laki prodakšn“ iz Aranđelovca, a jedan od donatora i finansijera ovog ostvarenja je i Opština Aleksinac.

Aleksinačke vesti, Radio Aleksinac


#   Aleksinac   film   Sveti Roman   Nikolaj Rajevski   Miloš Paović   Branislav Trifunović   Opština Aleksinac   AAP   Goran Erčević   Vojin Ćetković   Dejan Tončić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima