Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Aleksinačko amatersko pozorište koproducent filma o Rajevskom

rssBookmark and Share

Aleksinac 15.03.2016.

Aleksinačko amatersko pozorište potpisalo je ugovor sa producentskom kućom Laki produkcija o koprodukciji dokumentarno-igranog filma kojim će biti obeleženo 140 godina od pogibije čuvenog ruskog pukovnika Nikolaja Nikolajevića Rajevskog

Aleksinačko amatersko pozorište koproducent filma o Rajevskom

Režija filma poverena je Goranu Erčeviću, dok će se u glavnim ulogama pojaviti neki od najboljih srpskih glumaca: Sergej, Bane i Toma Trifunović, Vojin Ćetković, Ljiljana Stjepanović, Dejan Tončić, Olga Odanović i drugi.

U ulozi naratora pojaviće se Ivan Bekjarev, dok će neke od uloga biti poverene i aleksinačkim glumcima.

Snimanja će biti realizovana tokom proleća 2016. na lokacijama na Krimu, Sent Peterburgu, na Šarganu, manastiru Sveti Roman kod Đunisa i na teritoriji opštine Aleksinac, dok je bi premijera trebalo da bude organizovana u Aleksincu, povodom obeležavanja 140 od pogibije Rajevskog.

Pukovnik Rajevski poginuo je, kao dobrovoljac u srpsko-turskom ratu, kod Gornjeg Adrovca, a na mestu pogibije je sada prelepa crkva posvećena njemu. Inače, prema njegovom liku Lav Tolstoj je kreirao lik Vronskog u romanu “Ana Karenjina”.

Aleksinačke vesti


#   Aleksinac   film   Sveti Roman   Nikolaj Rajevski   Ljiljana Stjepanović   Ana Karenjina   Toma Trifunović   Olga Odanović   AAP   Goran Erčević   Ivan Bekjarev   Vojin Ćetković   Dejan Tončić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima