Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predstava "ART" u Nišu

rssBookmark and Share

01.06.2015. Južna Srbija Info

ART se nakon premijere u Beogradu februara 2015. godine prvi put igra u Nišu.
Predstava je plod saradnje Produkcijske kuće "Tri za groš" i Beogradskog dramskog pozorišta na čijoj se sceni igra od premijere.

ART, Foto: BDP
ART, Foto: BDP

Komad “Art” izveden je 1994. godine u Parizu i odmah nagrađen Molijerovom nagradom, a od tad je insceniran širom sveta – preveden i igran na više od trideset jezika. Kasnije produkcije dobile su Olivje i Pozorišnu nagradu Ivning standarda, kao i Tonija za najbolju dramu (1998).

Rezin komad, zasnovan na jednostavnosti svakodnevice, jeste priča o tri muškarca, čije se prijateljstvo dovede u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi obično belo platno i u njemu prepozna remek delo likovne umetnosti. Ovo je svojevrsna rašomonijada o rasturanju drugarstva kroz tipične situacije koje dugogodišnje prijatelje mogu da snađu.

Ovo je komedija karaktera u kojoj ćete uživati i nasmejati se do suza, ali i postaviti sebi pitanja u prijateljstvu i šta ono znači ili šta bi trebalo da znači.

U glavnim ulogama su MILAN LANE GUTOVIĆ, NEBOJŠA DUGALIĆ, MILjAN PRLjETA. Prljeta potpisuje i režiju komada.

Predstava se igra 17. juna 2015. godine na sceni Doma Vojske.

Prodaja karata na blagajni Doma Vojske od 11 do 19 časova radnim danima, subotom od 10 do 15 sati a nedeljom od 10 do 13 časova.. 

Cena karte je 650 dinara za parter, 600 dinara za balkon i 500 dinara za poslednja tri reda partera i lože. 


#   Nebojša Dugalić   Dom Vojske   Milan Lane Gutović   predstava  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima