Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za dodelu Drainčeve nagrade konkuriše deset knjiga

rssBookmark and Share

Prokuplje 31.07.2021. Južna Srbija Info

Na konkursu za dodelu „Drainčeve nagrade za poeziju“ pristiglo je 36 knjiga. Komisija, koju su sačinjavali Goran Maksimović – predsednik komisije i članovi Tanja Kragujević i Dragan Ognjanović, izabrala je 10 knjiga za dodelu Drainčeve nagrade za poeziju objavljenih u 2020. godini na srpskom govornom području.
Za ovu prestižnu nagradu autori su iz Beograda, Novog Sada i Banja Luke.

Za dodelu Drainčeve nagrade konkuriše deset knjiga

U uži izbor za dodelu nagrade izabrana je knjiga Miroslava Aleksića „Arapski kapričo“, Jelene Lengold „Mutni nagoveštaj kiše“, Saše Radojčića „To mora da sam takođe ja“, Vladimira Kopicla „Udaljeni bubnjevi“, Dragana Boškovića „Život i ja smo kvit“, Dragana Markovića „Mašina“,  Branislava Matića „Ostrvo“, Zdravka Miovčića „Ljubav vinopojca“, Veroljuba Vukašinovića „Tilić“ i Dragana Lakićevića „Prohuja“

Koji autor će dobiti ovo visoko priznanje znaće se nakon završne druge sesije koja će se održati sredinom avgusta.

Ovi susreti, koji su 52. po redu, organizuju se u dva dela.

U prvom  delu manifestacije, koja je održana od 22. do 24. juna, u Beogradu su ljubitelji poezije i poštovaoci lika i dela Drainca obišli njegov grob u Beogradu, a u Prokuplju je održana tribina i književno veće „Smisao poezije danas“ i „Nova srpska poezija-alternativna pesnička scena“.

Najboljem autoru objavljene knjige za poeziju u prošloj godina „Drainčeva nagrada za poeziju“ dodeliće se krajem avgusta.

Organizator ove kulturne manifestacije je prokupačka Biblioteka, koja nosi naziv po ovom najpoznatijem topličkom pesniku.


#   Prokuplje   knjiga   Goran Maksimović   Narodna biblioteka „Rade Drainac“   Dragana Bošković   Drainčeva nagrada
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima