Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kfor sutra ruši barikade

rssBookmark and Share

Kosovska Mitrovica 16.10.2011. Autor : M.Maksimović |

Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova saopštili su da je komandant KFOR-a Erhard Drevs od njih danas zatražio da se do ponedeljka omogući vojnicima sloboda kretanja na severu pokrajine.

Kfor sutra ruši barikade

Predsednici opština Zvečan, Leposavić, Kosovska Mitrovica i Zubin Potok preneli su nemačkom generalu da će odgovoriti na zahtev KFOR-a u sredu, posle zajedničke sednice u Zubinom Potoku kojoj će prisustvovati odbornici četiri opštine sa severa Kosova.

Predsednik opstine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je Tanjugu da su komandanta KFOR-a zamolili da ne preduzima nikakve akcije pre nego što bude završena zajednička sednica odbornika četiri opstine sa severa Kosova.

-Drevs je tražio slobodu kretanja za njegove vojnike već u ponedeljak, što mi ne mozemo da obezbedimo. Zamolili smo da sačeka do srede i zajedničke sednice u Zubin potoku. Objasnili smo da do ponedeljka ne možemo omogućiti uklanjanje prepreka i istakli da ne možemo snositi odgovornost ako dođe do neprijatnosti", rekao je Pantić Tanjugu.

Sastanak s komandantom KFOR-a u bazi "Noting hil" kod Leposavića trajao je danas više od dva sata.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović izjavio je Tanjugu da su od Drevsa dobili više zahteva, ali da će se o njima izjasniti odbornici na sednici u sredu.

-Obavestićemo tada naše odbornike o toku razgovora i onome šta je komandant KFOR-a tražio od nas, kako bi se o tome izjasnile naše skupštine opština, rekao je Milović.

Milović je preneo Drevsovu poruku da KFOR traži slobodu kretnja za svoje vojnike na severu Kosova pošto više ne može helikopterima prevoziti osoblje već se moraju osloboditi drumski putevi kako bi se hrana, voda i energenti dostavili do vojnika koji se nalaze na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

U saopštenju KFOR-a, ističe se da se komandant KFOR-a Erhard Drevs danas sastao sa predsatvnicima severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića kako bi im preneo poruku da očekuje da bezuslovno uklone sve blokade koje se nalaze na putevima na severu Kosova, da bi se osiguralo da ljudi, hitne službe, Euleks i Kfor mogu da se slobodno kreću na putevima koji vode za Jarinje i Brnjak.

 

Komentara: 0


#   Kosovska Mitrovica   predsednik opštine   KFOR   Zubin Potok
@


 


[ Dodaj komentar ]





{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}