Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kragujevac: Otvaranje bazena u decembru

rssBookmark and Share

10.11.2011. Autor : Stefan Radović | Izvor: JužnaSrbija

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković obišla je radove na prvom zatvorenom bazenu u Kragujevcu, koji će svečano biti otvoren 18. decembra.

Kragujevac: Otvaranje bazena u decembru

Nakon prijema u Skupštini grada, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i njegov zamenik Nebojša Zdravković, ministarku i sve prisutne poveli su u obilazak radova na zatvorenom bazenu.

Tom prilikom Samardžić-Marković je rekla da je izgradnja bazena, najsavremenijeg na Balkanu kapitalna investicija bitna za celokupan srpski sport, čestitavši građanima i sportistima Kragujevca što će napokon dobiti svoj bazen.

Ona je podsetila da se u Srbiji trenutno gradi 15 bazena, između ostalog i u Pirotu, Užicu i Subotici, ali da kao ovaj koji se gradi u Kragujevcu ne postoji nigde u okolini.

„Bazen u Kragujevcu je legat koji ostaje za generacije. Deca će moći da nauče da plivaju, imaće priliku da se rekreiraju, a takođe, stvoriće se i uslovi za razvoj vodenih sportova“, istakla je ministarka.

Pored ministarke omladine i sporta, radove su obišli i član Gradskog veća za omladinu, sport i turizam Branko Krsmanović i Pomoćnik gradonačelnika za oblast sporta Jovan Pavlović-Bojadžić.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović zahvalio se Ministarstvu koje je prihvatilo projekat izgradnje bazena kao prvi prioritet grada.


#   Nebojša Zdravković   Branko Krsmanović
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima