Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prvi put u Nišu: Pripremna nastava za polaganje pravosudnog ispita i obuka za sticanje licence medijator – posrednik

rssBookmark and Share

Niš 29.08.2019. Južna Srbija Info

Regionalna kancelarija posrednika Niš, tokom 2019. godine, "dovela je" na naše južne prostore Fakultet političkih nauka Beograd (FPN) i JP „Službeni glasnik Beograd“. To će omogućiti što kvalitetnije edukacije svim zainteresovanim licima koji žele znanje i usavršavanje sa kredibilitetom koje pružaju ove ustanove i na ovim prostorima.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Po prvi put JP „Službeni glasnik Beograd“. organizuje pripremnu nastavu za polaganje pravosudnog ispita u Nišu.

Nastava će se održati od 4. oktobra do 23. novembra ove godine u Regionalnom centru za profesionalni razvoj, Pariske komune bb, i to petkom od 16 sati (pet časova) i subotom od 9 sati(10 časova).

Nastava je namenjena diplomiranim pravnicima, koji nameravaju da prijave polaganje pravosudnog ispita.

JP Službeni glasnik je osnovano 1992. godine i u potpunosti je posvećeno efikasnom i kvalitetnom ispunjenju ciljeva i obaveza koje proizlaze iz Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata. Vođenje Pravno-informacionog sistema Republike Srbije, ali i aktivnosti iz domena izdavačke delatnosti i štamparskih usluga realizuju se sa visokim stepenom kvaliteta, uz stalno unapređivanje i omogućavanje ispunjenja svih zahteva i potreba korisnika, zaposlenih i saradnika.

Medijacija u sudskim procesima

Fakultet političkih nauka Beograd, u okviru programa inovacija znanja, održaće osnovnu obuku oktobra 2019. godine za sticanje licence medijator – posrednik u Nišu.

Obuka će biti realizovana po programu akreditovanom kod Ministarstva pravde Republike Srbije a sve u skladu sa Zakonom o posredovanju, medijaciji i Pravilnikom o programima obuke za posrednike.

Realizatori programa osnovne obuke u Nišu su, dr Tamara Džamonja Ignjatović, specijalista medicinske psihologije, licencirana medijatorka, na FNP-u u Beogradu, Dr Vera Despotović, socijalna radnica, porodična i psihodrama terapeutkinja i specijalista medijacije, Fakultet za medije i komunikaciju, kao i Vladan Jovanović, diplomirani pravnik i specijalista porodične medijacije.

Program je akreditovan i u sistemu socijalne zaštite.

Fakultet političkih nauka Beograd, sprovešće u Nišu i specijalizovanu obuku sredinom septebra 2019. godine za lica sa licencom, pod nazivom:"Napredne veštine posredovanja".

"Univerzitet u Beogradu – Fakultet političkih nauka (FPN) predstavlja jednu od vodećih institucija u oblasti visokog obrazovanja u Republici Srbiji i regionu jugoistočne Evrope.

Fakultet je poznati i priznati svetski obrazovni, naučno-istraživački centar. Kroz realizaciju redovnih i periodičnih projekata, FPN ostvaruje saradnju sa najznačajnijim naučnim ustanovama iz zemlje i uglednim inostranim univerzitetskim centrima.

"Konačno ne morate da idete u Beograd da bi ste dobili kvalitet znanja, sada iskoristite ovakvu mogućnost na ovim prostorima, jer je kvalitet došao kod nas", kaže Violeta Stamenković iz Regionalne kancelarije posrednika u Nišu.

Komentara: 0


#   Niš   Beograd   sud   Fakultet političkih nauka   medijacija   Regionalna kancelarija posrednika   pravosuđe
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima