Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ruski stručnjaci dezinfikuju Niš

rssBookmark and Share

Niš 05.04.2020. Južna Srbija Info

Lekari, epidemiolozi i stručnjaci za dezinfekciju iz Ruske Federacije, koji su pre tri dana doputovali u našu zemlju, kada je stigao i kontingent velike pomoći Srbiji za delovanje u borbi sa koronavirusom, boravili su danas u Nišu.

Ruski stručnjaci dezinfikuju Niš

U razgovoru sa komandantom Gradskog štaba za vanredne situacije, Darkom Bulatovićem i njegovim saradnicima, kao i predstavnicima svih zdravstvenih ustanova u gradu,  ruski stručnjaci upoznali su se sa stanjem u Nišu, ali i na jugu Srbije u vezi sa pandemijom kovida-19. 

Ruskoj medicinskoj delegaciji, koju predvode potpukovnik Konstantin Sergejevič Šipicin i major Rustam Rašidovič Bičkov, predstavnici niških zdravstvenih ustanova preneli su informacije o procedurama koje se primenjuju i postupcima sa potencijalnim i  pacijentima kod kojih je zvanično potvrđen koronavirus, naglasili su da bi najveć pomoć iz Rusije bila u isporuci zaštitne opreme, ali i pojedinih lekova koje ruski lekari koriste u lečenju obolelih od kovida-19.  

Tokom  boravka u Nišu, ruska delegacija, zajedno sa direktorom RSHC u Nišu Andrejem Mamčenkom i njegovim zamenikom Olegom Genijevim, obišla je objekte u kojim je najpre potrebna i odmah moguća dezinfekcija, pre svega zdravstvenih ustanova, ali i tržnih centara i najprometnijih delove grada. 
Na osnovu „snimljenog“ stanja, rečeno je, sutra i narednih dana biće naravljen plan rada, odnosno sveobuhvatni način pomoći ruskih stručnjaka u svim oblastima na području Niša i južne i jugoistočne Srbije.

Kako je rečeno, ekipe ruskih stručnjaka i danas će, kao i juče, obilaziti gradove u Srbije, gde će se u razgovoru sa predstavnicima  lokalnih samouprava upoznati sa situacijom i dogovarati pružanje pomoći, dok će konačna odluka o tome šta će se, i gde, konkretno preduzeti, biće doneta posle dogovora sa predstavnicima državnih organa Srbije.

Komentara: 0


#   Niš   Rusija   dezinfekcija   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima