Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sneg otežao vožnju, pojačan saobraćaj na prelazima, na Gradini bez zadržavanja

rssBookmark and Share

Gradina 06.01.2019. Tanjug, RTS, Južna Srbija Info

Nove snežne padavine koje su tokom noći prvo zahvatile severne, a potom i ostale krajeve Srbije dodatno su otežale već zimske uslove vožnje, saopštio je AMSS.

Prelaz Gradina, 6. januar 2019.
Prelaz Gradina, 6. januar 2019.

Prema poslednjim informacijma Uprave granične policije, nastavlja se pojačan saobraćaj na izlazu iz naše zemlje ka Mađarskoj, na prelazu "Horgoš" gde se na našem prelazu čeka od 60 do 90 minuta.

Pored novog snežnog pokrivača kojeg mestimično ima na kolovozu i to uglavnom na putevima drugog prioriteta, vozačima veliku opasnost predstavlja led koji se sada na pojedinim deonicama nalazi ispod novog snega.

Treba koristiti auto-puteve ili druge glavne putne pravce koji se prvo čiste i na kojima je prohodnost dobra, a vožnja sigurnija.

Ima uslova i za pojačan vetar koji povremeno može stvarati i manje snežne nanose, ali je on često uzrok i smanjene vidljivosti, zato je potrebno voziti na većem odstojanju uz smanjenu i prilagođenu brzinu predviđenu za zimske uslove.

Najopterećeniji su auto-putevi koji vode ka Mađarskoj i Hrvatskoj, ali je saobraćaj pojačan i na putevi koji vode ka zimskim centrima, Kopaoniku, Goču, Tari, Divčibarama i Staroj planini.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

U cilju bržeg prolaska preporučujemo korišćenje druge prelaze, a to je Bački Breg ili Kelebija koji su otvoreni 24 sata, dok su prelazi "Bački Vinogradi", "Đala", "Bajmok" i "Horgoš dva" otvoreni od 7.00 do 19.00 časova.

Pojačan saobraćaj očekuje se sutra i utorak, na pojedinim graničnim prelazima sa Bugarskom, Makedonijom,  Hrvatskom, Bosnom i Crnom Gorom na kojima su trenutna zadržavanja do 30 minuta.a autobuskim terminalima se na izlazu iz naše zemlje čeka sat vremena - na Horgošu i na Batrovcima.

Komentara: 0


#   Putevi Srbije   saobraćaj   sneg   AMSS   Gradina   Granični prelaz   24 sata
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima