Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sutra počinje drugi tretman suzbijanja krpelja u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 14.05.2020. Južna Srbija Info

U ponedeljak 18. i utorak 19. maja biće obavljen drugi tretman krpelja na teritoriji grada Niša. Shodno Programu dezinsekcije na teritoriji Grada Niša u 2020. godini suzbijanje krpelja vršiće se uređajima sa zemlje po utvrđenom rasporedu.

Foto: Vikipedia
Foto: Vikipedia

Prvog dana, tretman se, prema najavama preduzeća Sanit MiM sprovodi na teritoriji GO Niška Banja – centralni park u Niškoj Banji, park ispred hotela Zelengora sa šetačkim stazama.

Na teritoriji GO Pantelej biće tretirana izletišta kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, Kameničkom visu, kod spomenika na Čegru, kod Vrežinskog bazena, travnjak u ulici 2. Proleterske brigade, dvorište „Crkve sv. Pantelejmona“, dvorište doma učenika u ul.Kosovke devojke, travnate površine Keja Nišave i duž ulica Vase Pelagića i Somborske i strelišta Malča.

Na teritoriji GO Medijana – parkovi na Trgu K. Aleksandra,u ulici Obilićev venac, stari park pored Nišave,travnate površine Keja Nišave do naselja Nikola Tesla.

Devetnaestog maja suzbijanje će biti obavjeno na teritoriji GO Crveni Krst – parkovi Tvrđava i ispred zgrade Univerziteta ,travne površine Keja Nišave, naselja Šljaka, bedemi u ulici 12.februar i igralište u naselju Ratko Jović.


 
Na teritoriji GO Palilula spomen park Bubanj, park kod Železničke stanice i park preko puta, travne površine gradskog groblja, Minovog naselja , dvorište Svetinikolske crkve, potez oko Starog groblja, park Šumice ,travnate površine duž Čairske ulice i Park kod okretnice Mokranjčeve i Zetske.

Na teritoriji GO Medijana: parkovi Sveti Sava,Čair, park u ulici Nikole Pašića travnjak oko spomenika Ćele kula, dvorište Saborne crkve i zeleni deo između Gabrovačke reke i tržnog centra „Roda“ i travnate površine duž Zetske ulice.

Ekipe operativaca biće na terenu počev od 8 sati.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice u vreme tretmana ne boraviti na pomenutim lokacijama i ne izvoditi kućne ljubimce. Potrebno je da pčelari preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog.

Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate Preduzeću „Sanit MiM“ na telefone 018-258-019 i 018-243-876.

Komentara: 0


#   Niš   krpelji   Sanit MiM
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima