Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Work and Travel: Kako pronaći savršeni posao?

Bookmark and Share

08.01.2017. Nikola Stojanović

Work and Travel program vam nudi šansu da se osamostalite, makar na kratko. Da iskusite kako je to živeti u drugoj zemlji i kako je raditi posao na određeno vreme. Naravno, tamo idete bez mame i tate, a često i bez prijatelja.

Work and Travel: Kako pronaći savršeni posao?

Kako ne biste preterano utonuli u melanholiju i kako vam dom ne bi previše nedostajao, posao koji odaberete treba da vam bude zanimljiv. Treba da postoji mogućnost da vam je intrigantan, izazovan i naravno, dobro plaćen.

Što bolje uslove imate, to će vam brže proći tih nekoliko meseci i bićete u prilici da se vratite svojim voljenim osobama, punog džepa i nadamo se, punog srca. U sredini svih tih nadanja je, kao što smo rekli, sam posao. Evo kako da se opredelite za najbolju moguću poslovnu soluciju tokom rada na Work and Travel programu.

Nije presudan drugi posao

Da bi dobro zaradili, studenti se često nadaju pronalaženju drugog posla dok su u Americi. To nije neophodno, zapravo je to praksa samo ukoliko znate da će vam prvi posao, onaj koji nalazite uz pomoć agencije, biti jako slabo plaćen. Mnogi se fokusiraju na nalaženje jednog ali kvalitetnog i dobro plaćenog posla sa kojim će biti zadovoljni. Na taj način će imati pravo iskustvo koje Work and Travel pruža, odnosno moći će da upoznaju zemlju u kojoj rade više jer neće imati dodatnih obaveza u vezi sa drugim zanimanjem. Dakle, potrudite se da pronađete posao koji će biti solidno plaćen i fokusirajte se na to jedno zanimanje i dajte sve od sebe da njega obavite kako treba. Time ćete olakšati sebi jer nećete morati da tražite i radite drugi posao i imaćete više vremena da se posvetite sebi i upoznavanju Amerike.

Fizički poslovi su bolje plaćeni

Ukoliko ste u stanju da se bavite fizičkim poslovima, treba da znate da su oni prilično bolje plaćeni od onih u kojima ne treba da se pomučite. Razlog tome je nemanje motivacije lokalnog stanovništva da se bavi tim poslovima. Work and Travel pruža priliku da pronađete fizički posao iz širokog dijapazona, dakle to može biti lakši fizički posao gde jedva da se i fizički umarate ali se tako kategoriše, ili prilično težak posao gde ćete morati da budete prisutni kako mentalno, tako i fizički. Naravno, bićete adekvatno plaćeni za oba s tim što su satnice za teži fizički posao veće. Ukoliko insistirate na pronalaženju drugog posla, težak fizički posao nije za vas jer ćete biti premoreni nakon njega i nećete biti u stanju da odradite još jednu smenu posle tog posla. Prekovremeni rad je nešto što je vrlo važno u Work and Travel programu jer je to ono što poslodavci moraju da ispoštuju. Ukoliko radite duže od planiranog bićete adekvatno plaćeni za to, s tim što će prekovremeni sati biti i bolje vrednovani od regularnih. 

Budite realni

Ne postavljajte očekivanja previše visoko. Imajte dozu realnosti u sebi koja će vam omogućiti da se ne razočarate. Bitno je naći dobar i dobro plaćen posao na Work and Travel programu, ali budite svesni da se sigurno nećete vratiti sa milionima. Potrudite se da pronađete pravi balans između vaše sreće, napora koji ste spremni da uložite i novca koji želite da zaradite. U sredini svega toga se nalazi vaš idealan posao.

Komentara: 0


#   posao   rad   studenti   zaposlenje   work and travel
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima